субота, 30 серпня 2014 09:29

Захід допоможе Україні, якщо протримаємось ще місяць - експерти

Захід допоможе Україні, якщо протримаємось ще місяць - експерти

Україні треба протриматися до 18-го вересня, зберегти свою армію, мобілізувати резерви та готуватися до оборони. Це зараз Європа та США мляво реагують на російське вторгнення. Якщо українці вистоять місяць - одержать підтримку від цивілізованого світу. Таку думку журналістам "ТСН" висловили експерти.

"Це вже не АТО, а реальна війна з регулярними підрозділами армії, яка багато років готувалася до загарбницьких походів. Росія вводить війська невеликими частинами, намагаючись не надто дратувати Європу та США. А якщо українці ефективно чинитимуть опір, то нам допоможуть. В Україні Путін веде реальну війну, а у протистоянні з Заходом він блефує. Нам потрібно протриматися якомого довше без паніки, без провалів військових, без капітуляція на умовах створення створення квазідержав на Сході. Треба проявляти стійкість і мужність, скільки це можливо", - вважає військовий експерт Володимир Горбач, пише "tsn.ua"

За словами фахівця, протриматися треба хоча би до 18 вересня - до зустрічі президентів України та США Порошенка та Обами. Це зараз Захід мляво реагує на агресію, яку називають проникненням.

"Наше головне завдання - забезпечити адекватну відповідь, як би це жорстко не звучало, чим більше буде втрат з російського боку, тим швидше світ буде реагувати на ті події в Україні", - вважає експерт.

Військовий експерт Сергій Згурець переконаний, що світ допоможе технікою та озброєнням, а от воювати за свою землю треба самим українцям. На його думку, зараз головне - резерви. Новостворені батальйони потрібно озброювати бронетехнікою. Також на Південь України варто підтягувати системи протиповітряної оборони. Російські солдати не надто рвуться в бій, тому ворог воюватиме авіацією. Експерти впевнені, що Україні треба протриматись до 18 вересня, а далі буде підтримка.

І все таки, чому не Луганськ та Донецьк, а Маріуполь? Вочевидь, уся справа в Криму, на який насувається холодна і голодна зима. Росіяни так і не почали будувати через керченську протоку міст, тому що він коштує мільярди доларів США. Певно, вони вважають, що простіше відбити частину української території і побудувати тут дорогу. Вона обійдеться в тисячі життів російських солдатів, але хочеться вірити, що вони не підуть умирати в Україну за таку божевільну політику.

Зараз ви читаєте новину «Захід допоможе Україні, якщо протримаємось ще місяць - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути