субота, 10 листопада 2012 03:05

"Замість того, щоби після виборів пити шампанське, країну занурили у бруд" - Жванія

"Замість того, щоби після виборів пити шампанське, країну занурили у бруд" - Жванія
Фото: comments.ua

Один раз і назавжди мають бути покарані люди, які нечесно поставилися до виборів.

Про це в ефірі Першого національного каналу сказав народний депутат Давид Жванія.

"Проблема сьогоднішнього виборчого процесу заключається в тому, що ми прийняли закон напівмірний. Сьогодні є мажоритарники, висунуті партійними партіями і, по суті, ці люди борються за себе, змушуючи партії захищати їх. І абсолютно правильно робить опозиція, коли захищає своїх представників.  Не може цього не робити і Партія регіонів. Але, з іншої сторони, це нікому не потрібно", - переконаний він.

Жванія пояснив: "Це абсолютно приватний фактор приватних людей. Наприклад, Засуха. Вона – царьок у своєму окрузі. Це всі знали – по суті, все належить їй. І звісно, в неї маса механізмів робити все, що їй захочеться. Це треба присікати. І прихильниками того, щоб це присікти є всі – самовисуванці, Партія регіонів, вся опозиція, президент".

Він наголосив, що подібні дії не вигідні нікому, оскільки в цілому вибори пройшли більш-менш прозоро і демократично.

"Вибори пройшли більш-менш добре. І можна було відкривати пляшку шампанського і святкувати те, що вибори  відбулися. Замість цього вся країни поринула  в бруд. Увесь світ спостерігає за тим, що відбувається на цих округах. І кому потрібні ці 5 зайвих голосів? Ані опозиції вони не потрібні, ані "регіонам", - підкреслив Жванія.

Він також додав, що при ухваленні закону про вибори була допущена одна помилка - було враховано, що всі підрахунки мають бути завершені в ЦВК, але повноважень ЦВК не дали, і тому всі бюлетені залишили в ОВК, на територіях. "І в цьому колізія. І цим користуються несумлінні кандидати", - додав політик.

Жванія підкреслив: "Треба знайти точку, яку треба поставити на несправедливості  і сказати,що всіх злочинців, які брали учать  у фальсифікаціях, крали голоси, псували бюлетені,  треба покарати. Один раз і назавжди мають бути покарані люди, які нечесно поставилися до виборів. Вони мають понести юридичну відповідальність".

Зараз ви читаєте новину «"Замість того, щоби після виборів пити шампанське, країну занурили у бруд" - Жванія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути