середа, 13 листопада 2013 01:29

"Законопроект Тимошенко" з'явиться за бажання Януковича - політолог

"Законопроект Тимошенко" з'явиться за бажання Януковича - політолог
Фото: news2000.com.ua

Робоча група з розробки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном не може знайти компроміс і домовитись через волю президента Віктора Януковича.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Якби була воля Януковича, то робоча група вже стовідсотково мала б узгоджений варіант. Справа в тому, що за останній тиждень змінилась позиція Януковича. Він не дуже зацікавлений звільнити Тимошенко. Зараз Тимошенко — розмінна монета. Україна знаходиться в епіцентрі великої геополітичної гри Путіна та Євросоюзу. Путін намагається домогтись не підписання асоціації через те, щоб не відбулась руйнація його політичного проекту. А Янукович намагається вторгувати і вигідно продати Путіну рішення країни не підписувати Угоду про асоціацію", - розповів експерт.

Політолог зазначив, що зараз шанси екс-прем'єра Юлії Тимошенко опинитися на свободі вкрай низькі. "Янукович відпустить Тимошенко лише тоді, коли обставини і економічна ситуація притиснуть його до стіни", - додав він.

Нагадаємо, вчора робоча група з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном не змогла узгодити єдиний законопроект. Проте опозиція зареєструвала у Верховній Раді свій законопроект. У свою чергу влада заявила, що не буде голосувати за нього сьогодні, оскільки шукатимуть компроміс у вирішенні цього питання.

"Регіонали" назвали проект закону опозиції нікчемним. Робочу групу очолив нардеп від Партії регіонів Геннадій Васильєв, його заступник – нардеп зі "Свободи" Андрій Міщенко. Серед членів робочої групи – "регіонал" Віталій Журавський, Володимир Олійник, Володимир Мисик, Дмитро Шпенов, Інна Богословська. Від фракції "Батьківщина" – Андрій Кожем'якін, Геннадій Москаль, Ірина Луценко. Фракцію "УДАР" представляє Ірина Геращенко. Компартію – Сергій Гордієнко. Крім того, до складу робочої групи включений позафракційний Ігор Єремеєв.

Зараз ви читаєте новину «"Законопроект Тимошенко" з'явиться за бажання Януковича - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути