понеділок, 22 травня 2017 13:36

Законопроект про релігійні організації захистить українську церкву

Законопроект про релігійні організації захистить українську церкву
Народний депутат фракції "Народний фронт" Віктор Єленський каже, що законопроект про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" повністю відповідає філософії міжнародного права в сфері свободи совісті. Фото: iPress.ua

Законопроект про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості) №4128 покликаний захистити українську церкву.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський під час засідання Погоджувальної ради.

"Законопроект №4128 – про совість людини та про те, що кожна людина та об'єднання людей можуть вірити в те, що вони вважають достойним віри, і не вірити в те, що вони не вважають достойним віри, вільно змінювати не лише релігійні погляди, але й свою юрисдикцію", - сказав він.

"Щодо цього законопроекту було здійнято колосальний вереск з Кремля та його підручних в Україні, і за цим вереском ми загубили дуже важливі речі", - наголосив Єленський.

"По-перше, законопроект повністю відповідає філософії міжнародного права в сфері свободи совісті, а також Конституції України. По-друге, вереск навколо законопроекту був покликаний притлумити ті вбивства, зґвалтування й грабежі, які відбуваються на окупованих територіях, конфіскації релігійних та молитовних будинків, вбивства пасторів, обшуки в мечетях і т.д.", - сказав представник "Народного фронту".

"Цей вереск також притлумлює очевидний факт, що, звичайно, Кремлю дуже важливо, як сказав Пєсков, "захистити русскую церковь на Украине". Але хто ж захистить українську церкву? Це повинні зробити ми", - наголосив Віктор Єленський.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект про релігійні організації захистить українську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути