Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 15:03

Законопроект про наклеп можуть повернути - експерт

Законопроект про наклеп можуть повернути - експерт
Дмитро Раімов. Фото: obozrevatel.com

Законопроект про наклеп для журналістів, що передбачає покарання за поширення неправдивої інформації про особу, можуть повернути на розгляд до Президентських виборів 2015 року. Про це під час прес-конференції розповів директор Інституту розвитку політичних технологій "PolitPR Ukraine" Дмитро Раімов.

На думку експерта, законопроект про наклеп буде у більш м'якій формі. "Можливе повернення закону про наклеп, проте у більш м'якій формі, ніж він пропонувався раніше. Зараз пропонувалася кримінальна відповідальність, можливо, до 2015 року можуть прийняти більш м'яку форму, наприклад, великий штраф. Але штрафи будуть відповідати у розмірі 10 - 20 тисяч доларів. Щоб той, хто займається наклепом чи використовує неперевірену інформацію, дійсно, боявся це робити. З одного боку це дисциплінує, з іншого боку це створення прецеденту, коли ЗМІ перестануть писати на найбільш "гарячі" теми, навіть, використовуючи технології журналістського припущення", - розповів Дмитро Раімов.

На думку експерта, якихось інших законопроектів до Президентських виборів 2015 року влада не прийматиме. "Якісь інших законопроектів, які мають створити некомфортну ситуацію для громадян і для журналістів, для влади буде приймати самогубством", - зауважив експерт.

Він додав, що нові законопроекти для країни можуть сприйматися людьми, як згортання демократії.

Нагадаємо, автор скандального законопроекту про наклеп Віталій Журавський, член фракції Партії регіонів. Законопроект був прийнятий Верховною Радою 18 вересня 2012 року в першому читанні 244 голосами "за".

Зараз ви читаєте новину «Законопроект про наклеп можуть повернути - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути