неділя, 09 вересня 2012 15:05

"Закон про ринок землі прийматимуть після виборів, не хочуть вплинути на результати ПР" - Гриценко

"Закон про ринок землі прийматимуть після виборів, не хочуть вплинути на результати ПР" - Гриценко
"Янукович і його команда хочуть скупити 1,5 млн га українських чорноземів" - Анатолій Гриценко ФОТО: svit24.net

Мета влади — прибрати до рук українську землю, але до виборів вони це зробити не наважуються. Про це у коментарі сказав народний депутат Анатолій Гриценко, говорячи про ухвалення Верховною Радою закону про земельний банк.

"Це означає, що Янукович і його команда хочуть скупити 1,5 млн га українських чорноземів і рухаються у цьому напрямі, - прокоментував він ухвалення закону. - Але ключовим тут є не закон про створення земельних банків, бо це тільки механізм, а головне - закон про ринок земель. Вони хотіли його ввести в дію з 1 січня 2012 року, але опозиція цього не дозволила".

Владі все ж вдалось ухвалити закон про ринок землі у першому читання, але у другому читанні, на думку Гриценка, вони до виборів його голосувати не будуть.

"Під вибори бояться виносити його на голосування у другому читанні тому що понад 70% громадян в усіх регіонах категорично проти купівлі-продажу земель с\г призначення. Зараз вони приймають закони другого плану, які фактично забезпечують механізми реалізації того, що закладено в закон про ринок земель. А власне, головний закон про ринок земель захочуть прийняти вже після голосування, щоб це не вплинуло на результати ПР. Або вже можливо його приймуть наступного року. Це ми ще побачимо", - зазначив політик.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, навіщо тоді зараз було приймати закон про земельний банк, Гриценко сказав: "Це питання їхньої тактики. Я не можу залізти в їхні голови і зрозуміти команди Януковича і чому він їх дає".

Він також прокоментував те, що закон про зембанк було ухвалено пізно ввечері: "Пізно ввечері, коли вилазять усі "лешие и домовые" обов'язково треба зробити якесь зло. Безконтрольно, бо люди сплять, а вони там щось роблять".

Гриценко також обіцяв, що в разі приходу Об'єднаної опозиції до влади, мораторій на продаж землі буде продовжено.

"У програмі Об'єднаної опозиції "Батьківщина" записано: ми продовжимо мораторій на продаж земель сільгосппризначення. Та коли в умовах, коли владі не довіряють і коли ми бачимо, як завершено скуповування всіх стратегічних об'єктів кількома сім'ями все, що є цінністю і рухається в Україні — то на цей крок (продаж землі) вони підуть однозначно", - додав політик.

Гриценко також розповів, що необхідно зробити, аби врегулювати земельні питання:

"Потрібно запровадити ефективний інститут довгострокової оренди з правом передачі в спадок, з правом застави в банку для отримання кредиту. І це буде працювати, як це працює в багатьох країнах світу".

Зараз ви читаєте новину «"Закон про ринок землі прийматимуть після виборів, не хочуть вплинути на результати ПР" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути