пʼятниця, 20 грудня 2013 14:08

Закон про амністію буде обмежений і репресії триватимуть - Гарань

Закон про амністію буде обмежений і репресії триватимуть - Гарань
Олексій Гарань Фото: ukrinform.ua

Закон про амністію, який проголосувала Рада і подала на підпис президенту України матиме обмежену дію.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив політолог Олексій Гарань.

Він зауважив, що закон ще не вступив в силу, так як не підписаний президентом. По-друге, у цьому законі є строкове обмеження на період до вступу його у силу.

"А тепер давайте уявимо собі, що закон вступає в силу в день X, а на наступний день виходять люди, які будуть продовжувати протестувати проти побиття людей, проти чергових злочинів міліції, проти бездіяльності прокуратури, проти незаконної забудови і так далі. Проти них можна буде застосовувати силу. І так само все це буде не розслідуване. Цей закон буде обмежений. Він буде надавати амністію учасникам минулих акцій", - зауважив експерт.

На думку професора Києво-Могилянської академії в Україні продовжуватимуться політичні репресії.

"Над нами будуть продовжувати знущатися далі. Люди будуть протестувати. Не дай Боже буде повторюватися те, що відбулося з нами. А система ж не змінилася. І якщо студентка вийде з перевернутим догори портретом Януковича, що, людей знову будемо відправляти за грати? Ми маємо розуміти - будуть репресії. Влада буде репресувати. Що вона дасть активістам Майдану, студентам, журналістам жити спокійно до 2015 року?", - наголосив Гарань.

За словами політолога, такі репресії проявлятимуться у різних формах: через утиски на роботі, закриття видань, скорочення.

"Запущений маховик системи беззаконня", - сказав науковець.

Гарань бачить виходом у цій ситуації створення потужного руху на зразок польської "Солідарності", який буде захищати інтереси громадськості.

 

Зараз ви читаєте новину «Закон про амністію буде обмежений і репресії триватимуть - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути