вівторок, 01 вересня 2015 19:00

Захист громадян повинен бути у пріоритеті МЗС - Гавриш

Захист громадян повинен бути у пріоритеті МЗС - Гавриш
Reuters

МЗС України повинно сфокусуватися на забезпеченні захисту держави і власних громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп, колишній перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

"Павло Клімкін повинен повернути собі функцію активного зовнішньополітичного суб`єкта. Всі питання, пов`язані з захистом громадян за кордоном, мають стати для нього пріоритетом. А зараз це все неефективно і віддано волонтерам, контактним групам і громадянському суспільству. Це свідчить про занепад МЗС в умовах загостреного воєнного конфлікту в Україні",- заявив він.

На думку політика, треба змінювати не тільки дипломатичну тактику Міністерства закордонних справ, а і стратегію зовнішньої політичної діяльності.

"Міністерство треба реформувати, чітко брати курс на людський фактор і перетворювати його у центр формування політики виходу України з суцільної кризи.

Клімкіну слід терміново переосмислити українське представництво через посольства на всіх рівнях в країнах, в розвитку відносин з якими ми зацікавлені. Потрібне скорочення кількості працівників, які ще радянського складу мислення. Перестати дублювати поведінку Адміністрації президента і сфокусувати увагу на пріоритеті визволення українських громадян з російського полону",- констатував Гавриш.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що збирається серйозно працювати над списком "Сенцова-Савченко" з європейськими та американськими колегами.

Зараз ви читаєте новину «Захист громадян повинен бути у пріоритеті МЗС - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути