пʼятниця, 19 квітня 2013 11:21

Захисника Тимошенко оштрафували за критику нового КПК

Захисника Тимошенко оштрафували за критику нового КПК
На думку КДК, Сірий публічно критикував положення нового КПК, чим грубо порушив правила адвокатської етики. Фото: radiosvoboda.org

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпатської області наклала дисциплінарне стягнення у вигляді попередження на адвоката Миколу Сірого.

"Офіційною підставою для застосування стягнення стало порушення Миколою Сірим правил адвокатської етики", - повідомили в КДК.

На думку КДК, Сірий публічно поширював недостовірну інформацію щодо положень нового КПК, чим грубо порушив правила адвокатської етики.

"Правила адвокатської етики, прийняті на установчому з'їзді адвокатів у листопаді 2012 року, вимагають від адвокатів не поширювати у своїх публіцистичних матеріалах і публічних виступах відомостей, які не відповідають дійсності або викладені неправдиво", – сказали у комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Тимошенко порадив українцям, як захищати свої домівки від свавілля міліції

Раніше в КДК повідомляли про наміри розглянути ситуацію, пов'язану з прес-конференцією 13 листопада на якій Сірий зробив низку заяв щодо норм нового Кримінального процесуального кодексу України.

Зокрема, Сірий порадив громадянам мати при собі паспорти під час вечірніх і нічних прогулянок, оскільки в новому КПК прописано жорсткіші правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані як кримінальний вчинок.

Сірий є офіційним захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час розгляду порушених проти неї кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Захисника Тимошенко оштрафували за критику нового КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути