пʼятниця, 11 липня 2014 21:32

Захисник Pussy Riot став адвокатом льотчиці Савченко

Захисник Pussy Riot став адвокатом льотчиці Савченко
Марк Фейгін Фото: ridus.ru

Інтереси української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває під арештом у Воронежі, захищатиме російський адвокат Марк Фейгін.

"Отже, я захищаю Надію Савченко. Відсьогодні. Всім українцям я обіцяю, що зроблю все можливе, щоб її врятувати", - написав він у своєму Твіттері в п'ятницю ввечері.

Цю ж інформацію він опублікував і на своїй сторінці у Фейсбуці: "Я прийняв захист Надії Савченко".

Як повідомлялося, 31-річна штурман Савченко пройшла армійську школу ВДВ, відслужила в складі українського миротворчого контингенту в Іраку, після чого в 2009 році закінчила Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Після близько 30 днів боїв у складі добровольчого батальйону "Айдар" потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя (Луганська обл.) у червні. За інформацією ЗМІ, терористи були готові обміняти льотчицю на 4-х бойовиків. Переговори про звільнення Савченко неодноразово зривалися.

9 липня стало відомо, що Савченко знаходиться зараз у СІЗО у Воронежі, їй пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

"Савченко звинувачується органами слідства в причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом", - відзначив офіційний представник СКР.

Вона знаходиться під вартою за рішенням Новоусманского суду на строк до 30 серпня.

У СКР стверджують, що Савченко була затримана в РФ після того, як перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

Фейгін представляв інтереси російської панк-групи Pussy Riot, захищав опозиціонера Леоніда Развозжаєва, казахського опозиційного політика і бізнесмена Мухтара Аблязова, екологів з Artctic Sunrise. В даний час він намагається відстояти право екс-глави Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва повернутися до Криму.

Зараз ви читаєте новину «Захисник Pussy Riot став адвокатом льотчиці Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути