вівторок, 13 жовтня 2015 10:36

Захід шукатиме альтернативу трибуналу по "Боїнгу" - аналітик

Захід шукатиме альтернативу трибуналу по "Боїнгу" - аналітик

Міжнародна слідча група (Австралія, Нідерланди, Малайзія, Бельгія та Україна) з розслідування катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі шукатиме альтернативу трибуналу. Про це сказав аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Антон Круть.

"Я не бачу, що тут є якісь поступки чи відкати, - каже експерт Gazeta.ua, коментуючи відмову групи від створення міжнародного трибуналу на основі рішення РБ ООН. - Вони вирішили не йти через Радбез ООН, бо це непродуктивно. Шукатимуть інші шляхи. Наприклад, раніше українська сторона говорила, що буде інший формат міжнародного суду. На нього вони й сподіваються".

Проте, на думку Крутя, усі альтернативи Росія використовуватиме на свою користь. Зокрема, занижуватиме значення трибуналу не під егідою ООН.

Він сумнівається, що відмова від трибуналу пов'язана з мінськими домовленостями.

"Не схоже, що слідча група не хоче тиснути на Росію аби вона виконувала свою частину мінських домовленостей. Бо до кінця року її очікують міжнародні суди у інших справах. Зокрема, у грудні у Великобританії планується розгляд справи Литвиненка. До кінця року - справа ЮКОСА. В обох випадках Росія отримає обвинувальний вирок", - каже Круть.

Раніше посол Нідерландів в Росії Рон ван Дартел заявив, що російське вето в Раді безпеки ООН поклало край спробам створення трибуналу. "Це кінець зусиль зі створення трибуналу, і тепер ми шукаємо альтернативи йому", - сказав дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Захід шукатиме альтернативу трибуналу по "Боїнгу" - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути