пʼятниця, 04 лютого 2011 19:56

Заєць розбив "антинаціоналістичні" надії Колесніченка

Заєць розбив "антинаціоналістичні" надії Колесніченка

Не варто перекладати проблеми із хворої голови на здорову.

Так кореспонденту Gazeta.ua народний депутат від НУ-НС Іван Заєць прокоментував заяву "регіонала" Вадима Колесніченка про те, що парламентарії, які представляють націоналістичні сили у Верховній Раді, відмовилися від ідеї побудови моноетнічного та одномовного суспільства, проголосувавши за постанову "Про відзначення 170-річчя з дня народження видатного українського письменника, публіциста, історика, громадського діяча Михайла Петровича Драгоманова".

"Драгоманов був у першу чергу європейською людиною. А те, як зобразив його Колесніченко, є перекручуванням фактів", - сказав політик.

Заєць запевнив, що Україна є і залишиться унітарною державою з єдиною державною українською мовою, і про жодну федералізацію України не може бути й думки.

"Колесніченко відомий своїми проросійськими настроями. Тому об'єктивно сприймати його заяви не можна", - підкреслив політик.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що українські націоналісти, серед яких він згадав й Івана Зайця, "нарешті зрозуміли хибність своєї ідеології, спрямованої на побудову моноетнічного та одномовного суспільства, і, підтримуючи Драгоманова (постанову - ред.), наполягають на федералізації України і дружбі з російським народом".

За словами "регіонала", у площині національного питання Драгоманов поєднував федералістичний напрямок революційно налаштованих представників тодішньої української інтелігенції з невизначеним індивідуалістичним космополітизмом демократичного спрямування.

Зараз ви читаєте новину «Заєць розбив "антинаціоналістичні" надії Колесніченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути