понеділок, 31 серпня 2015 12:50

За позицією "радикалів" і "Самопомочі" стоїть Коломойський - Кушнірук

За позицією "радикалів" і "Самопомочі" стоїть  Коломойський - Кушнірук
УНІАН

Радикальна партія і "Самопоміч" відмовляються голосувати за зміни до Конституції. Депутатів шантажує дніпропетровський олігарх Ігор Коломойський.

Про це у коментарі Gazeta.uaсказав експерт Борис Кушнірук.

"Якщо чесно, то я переконаний, що саме в даному випадку за цим стоїть Коломойський. Як відомо, у нього є низка інтересів і можливість шантажувати Петра Порошенка у питанні прийняття змін до Конституції. Він є головним фактором, який тисне і на керівників Радикальної партії і "Самопомочі". Чи розуміють вони це, чи ні- важко сказати. У багатьох депутатів є дійсно неусвідомлення маріонетного статусу, а деякі генебно підкорюються наказам олігарха",- заявив він.

На думку Кушнірука, радикали та "Самопоміч" також можуть стримувати прийняття децентралізації задля збільшення рейтингу власних партій.

"Ляшко і Садовий звісно подають своє рішення як спротив прийняття особливого статусу Донбасу. Але це не так. Вони сподіваються вибороти собі щось з точки зору рейтингу,проте з точки зору країни це викликає відверте обурення. Зараз іде політична гра. Та є речі, якими не грають",- підкреслив він.

Експерт додав, що у випадку неприйняття реформи децентралізації влади Україна втратить довіру Європи і США.

"Якщо ми не приймемо зміни до Конституції, то це означатиме фактично розпад впливу західного світу на Україну і те, що ми недоговороспроможна держава",- підсумував політолог.

Нагадаємо, сьогодні об 11:00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради. Депутати планують розглянути законопроект щодо змін до Конституції по децентралізації влади. Відмітимо, що Радикальна партія, члени якої наразі заблокували трибуну ВР, та "Самопоміч" заявили, що не голосуватимуть за зміни до Конституції. Вже проти змін до Конституції виступає і "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «За позицією "радикалів" і "Самопомочі" стоїть Коломойський - Кушнірук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути