Ексклюзиви
субота, 11 січня 2014 09:36

За побиття Луценка порушили кримінальну справу

За побиття Луценка порушили кримінальну справу
Фото: Facebook

За повідомленнями про застосування сили співробітниками "Беркута" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень Юрієм Луценком на проспекті Перемоги, 109, прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею "Перевищення службових повноважень". Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

"У рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об'єктивну картину того, що сталося на території суду, а також у подальшому в Святошинського райвідділу міліції. Зараз офіційних заяв про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходило, однак слідство за ч. 2 ст. 365 КК України розпочато за інформацією, наявною у ЗМІ", - розповіли у відомстві.

Крім того, у прокуратурі заявили, що одночасно слідчими міліції за тими ж подіями розпочаті кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання в діяльність суду, а також опору працівникам міліції.

Нагадаємо, в п'ятницю, 10 січня, Києво-Святошинський райсуд виніс вирок фігурантам "васильківського справи" - за шість років ув'язнення.

Після оголошення вироку активісти, які мітингували на вулиці, заблокували виїзди з подвір'я суду, щоб не дати вивезти засуджених. Під судом сталася бійка між мітингувальниками і "Беркутом", в ході якої сильно постраждало кілька активістів і журналістів, а також народні депутати Едуард Леонов та Юрій Бублик.

Зараз ви читаєте новину «За побиття Луценка порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути