середа, 10 липня 2013 12:05

За економічні афери "сім'ї" розплачуватиметься не одне покоління українців - Сагайдак

За економічні афери "сім'ї" розплачуватиметься не одне покоління українців - Сагайдак

Ще декілька поколінь українців буде розплачуватись за економічні афери, які організувала та проводить так звана "сім'я". Про це заявив політик із ВО "Батьківщина", кандидат економічних наук Ілля Сагайдак.

"Якщо в Україні виділяють мільярди з бюджету на будь-які програми, то в країні побільшає мільярдерів і мільйонерів" – сказав опозиціонер.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі затвердило перелік інвест-проектів, які отримають підтримку держави в рамках держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Вартість реалізації інвест-проектів складатиме 103,6 млрд. гривень, з яких 37,8 млрд. гривень залучать у вигляді кредитів під держгарантії", - зазначив Сагайдак

За його словами, усі гроші підуть на допомогу "нужденним" монополістам, які консолідуються у всім відомі корпорації олігархів, чиновників, депутатів, наприклад: модернізацію "ДТЭК", якою володіє "озлиднілий" пан Ахметов, модернізацію МК "Донецьксталь", російського олігарха Віктора Нусенкіса, модернізацію "Мотор Січ", народного депутата від Партії Регіонів В'ячеслава Богуслаєва, також "Солур" підконтрольний сім'ї міністра соціальної політики України Наталії Королевської, щоб олігархи Донбасу з багатющим досвідом "дерибану" свій статок "покращували".

"Постійно дивує той факт, що всі промислові гіганти постійно скаржаться, що вони на грані банкрутства, тому отримують шалені дотації від держави на допомогу, на кшталт дотаційного газу, але при цьому їх власники щорічно стають у двічі багатішими, тому що у олігархів для прибутків є офшор, а для модернізації та утримання підприємства є державний бюджет", - наголосив Сагайдак.

"Приведу на одному прикладі, як цей механізм має працювати в Україні. Нещодавно Німеччина погодилась виділити кредит у розмірі 1 млрд євро Іспанії на розвиток малого та середнього бізнесу. Гарантом цієї позики виступатиме сама Німеччина. "Ці заходи доречні, оскільки подолання нестачі фінансів і ліквідності у дрібних і середніх підприємств у програмних країнах украй важливо для збереження наявних робочих місць та створення нових робочих місць і навчальних позицій", - наголошується в проекті документа мінфіну, підготовленого для бюджетного комітету німецького парламенту. Тобто, підтримку має отримати малий та середній бізнес, тому що це оздоровлює економіку, а не мільярдні бандитсько-олігархічні клани, які їх повертати не збираються",- пояснив опозиціонер.

Натомість, вважає фахівець, період перерозподілу власності вже завершується, а одного річного бюджету України, враховуючи зростаючі апетити влади та кількість бажаючих всунути своє "рило" для розкрадання, вже недостатньо, тому вони намагаються розширити "корито" і набрати в борг "добавки" під державні гарантії, вганяючи Україну в катастрофічні борги, розплачуватися за які буде не одне покоління українців.

Зараз ви читаєте новину «За економічні афери "сім'ї" розплачуватиметься не одне покоління українців - Сагайдак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути