Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2014 08:29

За добу в Нацгвардію записались більше 4 тисяч добровольців - Аваков

За добу в Нацгвардію записались більше 4 тисяч добровольців - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

З початку оголошення часткової мобілізації до Нацгвардії записалось більше 4 тисячі чоловік.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"За добу роботи вербувальних пунктів по набору в Національну гвардію в них записалося більше 4 тисячі чоловік", - зауважив він.

"Сьогодні був у навчальному центрі Національної гвардії України в селі Нові Петрівці Київської області. Зараз там проходять підготовку більше 500 добровольців з числа бійців самооборони. Говорив з добровольцями, розпитував - у перервах йдуть стрільби, навчання, заняття", - додав міністр.

Аваков зауважив, що добровольці вивчають вогневу підготовку, матеріальну частину зброї, а також мають практичні заняття. Зокрема, стріляють з різного виду стрілецької зброї, а також займаються фізичною підготовкою.

"Заходив в намети. Трохи незатишно було на тлі сьогоднішнього похолодання, але як запевнили хлопці - на Майдані і не таке терпіли. Потихеньку налагоджується і побут і відносини з інструкторами та бійцями регулярних частин Нацгвардії. Спеціально питав багатьох хлопців про це. Нормально, всі говорять - розмовляємо, обговорюємо, відчуження тане. Всі розуміють - колишній режим нас зіштовхував, а насправді нас ніщо не розділяє - у нас одна країна і одні цілі - жити гідно у щасливій країні", - підкреслив він.

Міністр повідомив, що найближчим часом планується відкрити, принаймні, ще два таких центри підготовки в інших регіонах країни.

Нагадаємо, 17 березня парламент затвердив указ в.о президента про часткову мобілізацію. Секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що буде мобілізовано 20 тисяч військовослужбовців ЗСУ, а також 20 тисяч добровольців Нацгвардії.

Зараз ви читаєте новину «За добу в Нацгвардію записались більше 4 тисяч добровольців - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути