середа, 23 травня 2012 15:04

З держбюджету виділять 500 мільйонів на оздоровлення дітей - Тігіпко

З держбюджету виділять 500 мільйонів на оздоровлення дітей - Тігіпко
Сергій Тігіпко каже, що уряд переймається відпочинком дітей. Фото: press.org.ua

Цього року будуть оздоровлені на 11% більше дітей, ніж минулого.

Про це на брифінгуу  Кабінеті міністрів сказав віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Питання оздоровлення та відпочинку дітей багато обговорювалося на засіданні уряду. В 2012 році будуть оздоровлені 2 мільйони 683 тисячі дітей шкільного віку. 34% будуть відпочивати за містом, вони будуть проходити відповідні процедури. Всі інші знаходяться  в шкільних умовах. В них є харчування та ескурсії. Основне наше завдання - збільшити кількість оздоровлених дітей".

За словами Тігіпка, тенденції по Україні хороші. Якщо в 2009 році були оздоровлені 48% дітей від усіх дітей шкільного віку, то в 2010 - 55%, цього року їх кількість становить 63% від загальної кількості школярів. 17 тисяч 632 дитячих заклади будуть надавати цього року оздоровчі та відпочинкові послуги.

За словами Тігіпка, уряд турбують діти-сироти та діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, а також діти-"чорнобильці".

"В 2012 році оздоровляться 96% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На дітей-"чорнобильців" цього року виділено 252 мільйони гривень. 53 тисячі таких дітей відпочинуть в складі груп і 12 тисяч разом із батьками", - каже він.

Також Тігіпко сказав, що місцеві органи виконавчої влади отримають 500 мільйонів гривень бюджетного фінансування та 800 мільйонів позабюджетного.

Зараз ви читаєте новину «З держбюджету виділять 500 мільйонів на оздоровлення дітей - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути