вівторок, 01 листопада 2011 14:56

Ющенко вигадав про діоксин, щоб перемогти на виборах - Москаль

Ющенко вигадав про діоксин, щоб перемогти на виборах - Москаль

Народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки із депутатським зверненням з проханням порушити проти Віктора Ющенка кримінальну справу за неправдиву інформацію щодо отруєння діоксином.

Нардеп переконаний, що екс-президент свідомо не хоче здавати кров на аналіз, оскільки ніякого отруєння не було.

Кримінальну справу Москаль вимагає порушити за ч.2 статі 383 Кримінального кодексу України – "Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", тобто завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу дізнання про вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

"На одному з телеканалів почув, що Генпрокуратура веде з Ющенком переговори, аби той здав кров на повторний аналіз. Коли це таке було, щоб з потерпілим вели переговори? Як у нас зазвичай буває: прийшли додому, виламали двері, скрутили за руки і привели. Що значить, він не хоче? У потерпілого не мають питати, хоче він чи ні", - сказав у коментарі Gazeta.ua Москаль.

Згідно зі ст.72 КПК потерпілий зобов'язаний з'являтися за викликом особи яка проводить слідство. Якщо ж він без поважної причини не з'являється, слідчий має право застосувати привід, наголошує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль приховує, де він взяв інформацію про бажання Ющенка емігрувати до США

"Не хоче іти — притягти насильно і змусити здати кров. Провести експертизу і все стане на свої місця. Треба, нарешті, розібратися з цієї справою. Адже коли він був президентом, цю справу так і не довели до кінця", - підкреслив Москаль.

За його словами, Ющенко використав інормацію про отруєння у корисних цілях: "Він використав цю історію з отруєнням для того, щоб перемогти на виборах. А за це вже треба відповісти".

"Та про яке отруєння можна говорити? Спитайте у будь-якого токсиколога, що після отруєння діоксином людині стає все гірше, а йому з кожним роком стає тільки краще. Ніякого отруєння не було. Такі висипи бувають у багатьох людей, на вулиці можна побачити таких сотні. А причина дуже проста — звичайне переїдання", - переконаний Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль розповів, як Ющенко "вибивав" з Ахметова гроші

За словами нардепа, напередодні отруєння Ющенко багато їв і пив: "Він просто переїв та перепив - от печінка і не витримала. Того вечора він вживав багато чого. На дачі вони пили пиво, горілку, шампанське, коньяк, вино, їли різні суші та все підряд. У Сацюка (Володимир Сацюк - екс-перший заступник голови СБУ) знову - пиво, горілка, коньяк, шампанське, вино. Який організм це витримає? Він же не бик якийсь! Тож це результат звичайного харчового отруєння".

Водночас, Москаль заперечив, що його депутатське звернення до ГПУ не пов'язано з тим, що нещодавно Ющенко подав до суду на нардепа за неправдиві свідчення.

"Це моя громадянська позиція", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль заявив, що Ющенку "треба було менше пити і жерти"

Москаль також додав, що його позов екс-президента не цікавить: "Ні про ніякий позов не йде мова, оскільки мене нікуди, ні на які допити, ще не викликали. Яке я маю відношення до Сімферополя чи там Одеси? Він міг ще десь у Жмеренці піти до суду, то ж яка різниця. Я там не проживаю і не зареєстрований в тому місті, тож мені все одно".

Нагадаємо?, що нещодавно Геннадій Москаль розповсюдив інформацію про те, що Ющенко збирається емігрувати до Америки і отримувати американське громадянство. Згодом стало відомо, що третій президент України звернувся до районного суду Сімферополя (Крим) з позовом про захист честі, гідності та відшкодування моральної шкоди проти народного депутата Москаля.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вигадав про діоксин, щоб перемогти на виборах - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути