субота, 29 вересня 2012 08:15

Явище "тушок" майже винятково асоціюється з Тимошенко - політолог

Явище "тушок" майже винятково асоціюється з Тимошенко - політолог
Згідно концепції експерта, "тушкам" цьогоріч виповнилося 10 років ФОТО надане Романом Соломонюком

Біганина по фракціях, перекуповування народних депутатів стали звичною картиною для Верховної Ради після 2002-го. Тоді маса нардепів-мажоритарників, які зайшли у Верховну Раду, об'єдналися під прапором прокучмівської "ЗаЄдУ".

Про це у статті "Любі друзі" та "тушки". Пристосуванство як політичний метод" для Gazeta.ua зазначив політолог Роман Соломонюк.

"Періодом масового народження "тушок" (в сенсі "перебіжчиків до протилежного табору", причому – не обов'язково на рівні парламенту) став початок 2000-х. Як приклад – це й колишні рухівці, а нині – регіонали Олександр Лавринович та Сергій Головатий; представник президента Кучми у Верховній Раді, а потім – керівник штабу "Нашої України" 2002 року Роман Безсмертний; керівник Київського бюро Радіо Свобода, а потім – прес-секретар Віктора Януковича Ганна Герман", - впевнений експерт.

Після цього в демократичний табір відкрилися двері для "людей нізвідкіля" - представників бізнесу та тих, хто раніше не займався політикою.

"До "старих облич", які могли поповнити лави демократів, належали або вихідці з кучмівського табору, які заплямували себе співпрацею з "антинародним режимом" (лексика початку 2000-х), або рухівці, які вже на той час сприймалися багатьма як політичне "ретро". Ці "нові обличчя" в команді обраного президентом Віктора Ющенка і створили коло так званих "любих друзів", - нагадує Соломонюк.

За його словами, мало хто звертає увагу на те, що "любі друзі" та "тушки" - явища подібні.

"Причому якщо перша назва асоціюється із прізвищем Віктора Ющенка, то друга – майже винятково із Юлією Тимошенко і меншою мірою – із Юрієм Луценком", - підсумував політолог.

 

Тушки - це "люди, недостойні бути в демократичній команді". Якщо по суті – то синонімами будуть словосполучення "люди, які змінюють свої погляди", "діють всупереч задекларованим принципам" або просто "перебіжчики до табору, більш перспективного для їх кар'єри/бізнесу".

Це люди, які прийшли у владу завдяки одним гаслам, а робили геть інше; для яких влада – це місце прописки, яке слугує особистим інтересам.

Більше того: часом це – одні й ті ж люди. Якщо ширше – це люди, які "коригують" свою позицію задля можливості опинитися у більш перспективній команді.

Зараз ви читаєте новину «Явище "тушок" майже винятково асоціюється з Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути