Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2012 13:57

Янукович закликав суддів не бути сліпими до людських доль

Янукович закликав суддів не бути сліпими до людських доль
Віктор Янукович пообіцяв підвищити зарплату суддям. Фото: segodnya.ua

Україні потрібні судді нової якості. Про це сказав президент Віктор Янукович у виступі під час церемонії складення присяги особами, вперше призначеними на посаду професійного судді, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Українське суспільство потребує освічених, які не побояться стати на дорозі беззаконню. Зайняти позицію захисту інтересів громадян та суспільства. Тому наша мета – привести систему правосуддя до найкращих міжнародних стандартів, посилити авторитет та престиж суддівської професії, укріпити незалежність суддів", - відзначив Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готова до Євро-2012 на 100% - Янукович не забув похвалити себе

За словами глави держави, без досягнення цієї мети неможливе реформування інших галузей.

"Ваше покликання покладає на вас велику відповідальність, бо ваші рішення безпосередньо впливають на долі людей. Хочу, щоб ви пам'ятали – Феміда має бути сліпою лише до звань, посад та грошей, але ніяк не до людських доль", - заявив Янукович.

Він пообіцяв також підвищити суддям зарплату: "Сьогодні ми вживаємо заходів для підвищення незалежності суддів. Для цього потрібен належний рівень суддівської винагороди. Сьогодні судді отримують набагато більше ніж до проведення суддівської реформи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зробить Україну НЕбезпечною. Сам пообіцяв

"Окрім цього ми плануємо збільшення зарплати для працівників апарату судів. Бо кожен громадянин має відчувати підтримку держави при доступі до правосуддя. Ми повинні створити належні умови для тих людей, які чекають судових засідань, які мають оперативно та безперешкодно подавати до суду та отримувати матеріали справ", - додав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович закликав суддів не бути сліпими до людських доль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути