вівторок, 20 березня 2012 08:46

Янукович ставить під загрозу існування української нації - Перепелиця

Янукович ставить під загрозу існування української нації - Перепелиця

Намір президента Віктора Януковича знайти компроміс із Росією шляхом поступок у питаннях, які складають духовні цінності українського народу, ставить під загрозу існування нашої нації.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив експерт з міжнародної політики, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Григорій Перепелиця.

На його переконання, рух України у напрямку таких структур, як ЄврАзЕС, буде створювати великі ризики для української незалежності. Експерт вважає, що президент Янукович це усвідомлює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович готовий змінити Конституцію, щоб вступити в Євразійський союз

"Озвучені Януковичем ініціативи напередодні візиту до Кремля ослаблюють його позиції та позиції всієї України. Поступками у питаннях, які складають духовні цінності українського народу, досягнути кроків назустріч з боку Москви неможливо. Наші поступки Росія розглядатиме лише як слабкість і ще більше посилить свій тиск", - наголосив Перепелиця.

За його словами, головна проблема українського політикуму та влади – це неусвідомлення того, з ким вони мають справу в особі президента РФ Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знову пообіцяв зробити російську мову другою державною

"Путін – це дуже жорсткий та агресивний політик, який цинічно відстоює інтереси Росії і рахується лише з силою. У нього за спиною консолідоване російське суспільство. Відтак якщо президент України хоче досягти поступок від Росії, він також за собою повинен мати консолідоване суспільство. Мовна ж проблема лише розколює. Це фактично сьогодні динаміт, з яким граються українські політики", - резюмував Перепелиця.

Зараз ви читаєте новину «Янукович ставить під загрозу існування української нації - Перепелиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути