вівторок, 27 березня 2012 15:13

Янукович пообіцяв розпочати будівництво об'єкта "Укриття" на ЧАЕС 26 квітня

Янукович пообіцяв розпочати будівництво об'єкта "Укриття" на ЧАЕС 26 квітня
На новий саркофаг необхідно 990 млн євро. Фото: ukr.obozrevatel.com

Президент України Віктор Янукович заявляє, що будівництво об'єкта "Укриття" на Чорнобильській АЕС розпочнеться 26 квітня.

Під час спілкування з українськими журналістами у вівторок у Сеулі голова держави зазначив, що збір коштів на будівництво об'єкта - це спільне досягнення світового співтовариства.

"Україні стала активним учасником міжнародного співробітництва в напрямку забезпечення ядерної безпеки. І це відчувають наші партнери з усього світу", - зазначив Янукович.

Голова держави нагадав про ще одну ініціативу України - створення науково-дослідного центру світового рівня на Чорнобильській АЕС.

"25 років досвіду, який має Україна, корисно було б використати всьому світу", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво укриття ЧАЕС може стикатися з непередбачуваними проблемами

Раніше міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога повідомив, що на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) почалися роботи з будівництва нового саркофага (конфаймента).

Об'єкт "Укриття" буде представляти собою споруду у формі арки заввишки 105 метрів, довжиною 150 метрів і шириною 260 метрів. Після зведення він буде насунутий на четвертий блок ЧАЕС, над яким зараз знаходиться саркофаг. Вартість цього проекту становить понад EUR1 млрд. Планується, що його буде завершено до 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика вісімка" виділить більше 332,8 мільйонів євро на Чорнобиль

Як повідомлялося, сума залучених донорських коштів для проектів зі зведенню нового конфаймента на ЧАЕС та будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива вже складає близько 700 млн євро. Вартість будівництва нового безпечного конфаймента (НБК) на об'єкті "Укриття" на зруйнованому блоці Чорнобильської АЕС становить 990 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв розпочати будівництво об'єкта "Укриття" на ЧАЕС 26 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути