Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2013 13:26

"Якщо реально буде назрівати питання рефрендуму щодо МС - українці чинитимуть опір" - нардеп

"Якщо реально буде назрівати питання рефрендуму щодо МС - українці чинитимуть опір" - нардеп
Володимир Яворівський. Фото: obozrevatel.com

Якщо питання референдуму щодо Митного союзу буде реально поставати, то українці не промовчать і не допустять цього.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський, коментуючи ініціативу КПУ навесні розпочати збір підписів щодо проведення референдуму з питання входження України до Митного союзу.

"Думаю це не реально зробити, - переконаний Яворівський. - Це більше така димова завіса. Бо їм (комуністам) треба ж чимось догоджати Росії за фінансування, за підтримку, за ідеологію тощо. Через це вони й імітують такі речі. Думаю, що такий референдум навряд чи можна реалізувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи готують референдум про вступ України в Митний союз

Нардеп переконаний, що якщо це питання насправді встане, то воно зіштовхнеться з серйозним опором не тільки опозиції, а й простих українців.

"Буде колосальний опір як зі сторони, звичайно, опозиції, як політичному сегменту, так і зі сторони населення України. Думаю, що всі розуміють колосальну загрозу, яку така ініціатива може нести. Поки це все "на мигах", тобто вони показують такі ініціативи на пальцях, але коли люди реально відчують, що це може статися — то суспільство вибухне", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві бачать, що Україну вже не затягнути до Митного союзу – експерт

Парламентар додав: "Люди зрозуміють, що завтра, скажімо, ввізне мито буде повністю йти до Росії і саме Росія його буде розподіляти — кому захоче, тому і дасть ці гроші, залежно від поведінки України: "Якщо покірні, стоїте на колінцях і цілуєте руцю, то буде все нормально, щось ми вам трохи віддамо, а якщо щось ви там будете пручатися, щось затівати, мову державну захищати, чи пам'ятники свої берегти, чи церкву хочете помісну, ну тоді, хлопці, будемо говорити інакше".

Якщо ідея із референдуму щодо вступу до Митного союзу буде реально наближалося до реалізації, то, на переконання Яворівського, вибухне "колосальна ідеологічна машина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12% українців підтримують вступ України до ЄС та Митного союзу одночасно

"Просто не промовчить ні опозиція, ні активний сегмент населення. Тому, думаю, впровадити це абсолютно нереально. Навіть якби це питання підняли б "Регіони", то це теж було б не можливо. А комуністи — той поготів, це такий жалюгідний прошарок. Вони на цих виборах набрали голоси суто на шарлатанстві, коли розповідали, що "повернуть країну народу", ну от побачимо, як вони її будуть повертати, за рахунок Митного союзу? Тому це не реально і не серйозно", - запевнив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо реально буде назрівати питання рефрендуму щодо МС - українці чинитимуть опір" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути