Ексклюзиви
середа, 15 січня 2014 16:42

"Якщо бандит "наш", то він приймається українцями", - Мирослав Маринович

"Якщо бандит "наш", то він приймається українцями", - Мирослав Маринович
Фото: gazeta.ua

Україну можуть об'єднати не політичні, а лише моральні речі, вважає публіцист Мирослав Маринович.

"Моральні речі є однаково пасіонарними для Сходу і Заходу. Мати справедливий уряд, який не краде, мати серед урядовців людей нехамовитих, вихованих, які шанують людську гідність - все це є речі, однаково потрібні людям на Заході і Сході, - упевнений Мирослав Франкович. - І якщо на Сході цього не обстоюють, то не тому, що їм це не потрібне. А тому, що мають страх. Але моральна установка і в них така, що хотіли би мати краще. Пасіонарною для України є моральна ідея, а не ідеологічна, політична, не мовна."

Поки що ми маємо поєднання морально і ідеологічно-партійного. І це друге заважає. Мусить статися ще якась подія, яка увиразнить моральну ідею так, що однаково спрацює як на Заході і на Сході, впевнений публіцист. Дотепер моральні елементи у свідомості українців блокуються страхом або партійним контролем.

"Ми розуміємо, що наш керівник є бандит, але він наш. Ніж отой чужий незрозумілий бандит з іншого флангу. Те саме було і на західному фланзі. Ми ставилися з обуренням до помаранчевих політиків, яких ловили на крадіжках, але для нас вони завжди були менш небезпечними, ніж Янукович. Наприклад Балога. Усі розуміють, що це господар Закарпаття. І що ця територія забрана під свою опіку далеко не демократичними методами. Але це свій. А Янукович - це неприйнятний, бо чужий. Тому ми не маємо чистого експерименту моральної проблеми. Тобто якщо беззаконня "своє", то воно приймається."

Повний текст читайте в журналі "Країна".

 

Зараз ви читаєте новину «"Якщо бандит "наш", то він приймається українцями", - Мирослав Маринович ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути