четвер, 07 лютого 2013 19:56

"Взяли собі маріонетку, яка повністю буде їх влаштовувати" - політв'язень про міністра культури

"Взяли собі маріонетку, яка повністю буде їх влаштовувати" - політв'язень про міністра культури
Микола Кривоніс: "Якби на посаді міністра культури був український патріот, то тільки заважав би владі". Фото: Анатолій БАБАК

Чинна влада могла спокійно обійтися без міністра культури України, бо він їм не потрібен.

Про це Gazeta.ua заявив Микола Кривоніс, 78 років, політв'язень, голова Черкаського обласного Товариства політв'язнів і репресованих, коментуючи затягування влади з призначенням нового міністра.

"Те, що чинна влада дуже довго призначала нового міністра культури можна пояснити лише двома чинниками. По-перше, вони не зацікавлені в розвитку цієї галузі суспільства, а, по-друге, довго не могли знайти якусь маріонетку, яка б повністю їх влаштовувала", - заявив політичний в'язень, який кілька років у 1950-х провів "на виселці" у Республіці Комі (РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хотілося, щоб хороша людина потрапила під цю м'ясорубку" - Бенюк про міністра культури

"Чинна влада не зацікавлена розвивати українську культуру. Скажімо, візьмемо телебачення, радіо і більшість засобів масової інформації - там українського фактично немає нічого. За великим рахунком, вони могли спокійно обійтися і без міністра культури, бо він їм не потрібний", - вважає Микола Кривоніс.

Він також додав: "Якби на посаді міністра був український патріот, то тільки заважав би владі. Тому вони взяли собі маріонетку".

Нагадаємо, 5 лютого президент України Віктор Янукович майже через півтора місяці після призначення нового Кабінету Міністрів визначився з посадою міністра культури України. Відповідним указом він призначив ним заступника голови КМДА Леоніда Новохатька.

Зараз ви читаєте новину «"Взяли собі маріонетку, яка повністю буде їх влаштовувати" - політв'язень про міністра культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути