понеділок, 23 листопада 2015 15:40

Втікач Захарченко заявляє, що Євромайдан розганяв Льовочкін

Втікач Захарченко заявляє, що Євромайдан розганяв Льовочкін

Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко звинуватив колишнього голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна в розгоні Майдану 30 листопада.

Про це він заявив в інтерв'ю РІА "Новости".

За словами Захарченка, Льовочкін став "третьою силою", яка перетворила мирну демонстрацію студентів у криваві сутички.

"Серед найближчого оточення президента (Віктора Януковича - ред.) були зрадники, котрі діяли проти інтересів державної влади. Це була так звана третя сила", - сказав він.

"В ніч з 29 на 30 листопада, коли студенти почали розходитися, їх залишалося на Майдані близько 500 осіб, ця "третя сила" спровокувала кривавий конфлікт. Так, колишній керівник Адміністрації президента Сергій Льовочкін організував установку на майдані Незалежності новорічної ялинки... І це за місяць до Нового року, коли ніякої необхідності в цьому не було! Тим не менш, він через главу міської адміністрації Попова віддав розпорядження встановити ялинку. Попов звернувся до начальника міської міліції Валерія Коряка з проханням розігнати студентів, щоб звільнити місце для ялинки. Я заборонив Коряку робити це. Льовочкін телефонував мені, я відмовляв і йому. Зрозуміло було, що розгін студентів призведе до ескалації напруги", - розповів він.

Також екс-міністр заявив, що Коряк "під натиском Льовочкіна зробив спробу силового розгону студентів".

"І ось пізно вночі, коли я вперше за 10 днів поїхав додому відіспатися і привести себе в порядок, не погоджуючи зі мною своїх дій, начальник міського відділу внутрішніх справ Коряк під натиском з боку Попова і насамперед Льовочкіна зробив спробу силового розгону студентів", - розповів він.

Раніше в Генеральній прокуратурі заявили, що рішення про розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 прийняв екс-президент Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Втікач Захарченко заявляє, що Євромайдан розганяв Льовочкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути