четвер, 02 березня 2017 10:18

Втеча судді Чауса - наслідок непрофесіоналізму і порушення секретності з боку НАБУ - журналіст

Втеча судді Чауса - наслідок непрофесіоналізму і порушення секретності з боку НАБУ - журналіст
Фото: glavcom.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України, які начебто вели постійне спостереження за суддею-хабарником, не змогли відстежити його переміщення. Через це виникає питання про ефективність роботи цього антикорупційного органу.

Про це пише відомий журналіст-розслідувач Володимир Бойко.

Він нагадав, що суддю затримали у Молдові. "Як так трапилось, що нишпорки Національного антикорупційного бюро України, які цілодобово слідкували за Чаусом, дали можливість хабарнику безперешкодно виїхати з України?"? - зауважив журналіст.

За словами Бойко, причина того, що Чаус опинився за кордоном, - винятковий непрофесіоналізм та кричуще порушення режиму секретності керівництвом НАБУ. Внаслідок цього стався витік інформації, що дозволило Чаусу заздалегідь довідатись про негласні заходи щодо нього.

"Більше того, судячи з втрачених співробітниками НАБУ секретних документів, щодо Чауса мала місце провокація підкупу, а хабародавець діяв повністю під контролем НАБУ, пропонуючи судді гроші. А це означає, що Чаус має дуже непогану перспективу отримати виправдувальний вирок, а Ситник і Холодницький – опинитись на лаві підсудних", - каже Бойко.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса в отриманні $150 тис. хабара. Гроші були у двох скляних банках, які він закопував у дворі будинку.

6 вересня Верховна Рада дозволила затримання та арешт судді. 18 січня суд заочно заарештував Чауса.

28 лютого підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус сам прийшов у молдовську поліцію і зізнався у незаконному перетині кордону.

Зараз ви читаєте новину «Втеча судді Чауса - наслідок непрофесіоналізму і порушення секретності з боку НАБУ - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути