Ексклюзиви
понеділок, 22 квітня 2013 14:33

Вся правоохоронна система залежить тільки від волі "межигірського пана" - нардеп

Вся правоохоронна система залежить тільки від волі "межигірського пана" - нардеп
Андрій Павловський. Фото: ukranews.com

Президент Віктор Янукович може звліьнити Юлію Тимошенко лише після введення Заходом економічних санкцій проти українських високопосадовців.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський, говорячи про те, що Віктор Янукович наказав спеціальній комісії при президенті розглянути прохання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Він переконаний, що це подання голови держави є лише "показухою", бо звільняти Тимошенко Янукович аж ніяк не збирається.

"Як не гірко це казати, але, на жаль, це доручення зроблено лише для того, щоби від нього (президента — ред.) відв'язалися - і міжнародна спільнота, і жінки-депутати від опозиції, які ходили до Адміністрації президента і заносили відповідне звернення щодо помилування", - наголосив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відмовляється повідомити, чи поїде вона завтра в суд – тюремники

Павловський додав: "Ми не бачимо від самого Януковича волі щодо справи Юлії Тимошенко. Коли він сказав, щоби прибрали камери (відеокамери з палати екс-прем'єра. - ред.), то ці камери буквально через дві хвилини з палати Тимошенко було прибрано. Тобто, у нас вся правоохоронна система залежить повністю від волі однієї людини - "межигірського пана" . Як він скаже, так і буде".

Те саме стосується, запевнив нардеп, і суддів та комісій з помилування.

"Позитивного сигналу (щодо помилування Тимошенко — ред.) поки немає. Не відчувається особисто від Януковича, щоби він хотів піти на зустріч Європейському союзу та припинив вибіркове правосуддя і нарешті звільнив Юлію Тимошенко. На жаль, поки я не бачу таких перспектив", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про помилування Тимошенко залежить виключно від Януковича - Власенко

Павловський переконаний, що звільнення Тимошенко буде можливим лише тоді, коли західні країни нарешті застосуються економічні санкцій до окремих українських високопосадовців.

"Це можливо буде лише за однієї умови — якщо за прикладом списку Магнітського в Європейському союзі, США так само буде складено і "список Юлії Тимошенко". І туди потраплять всі люди, які причетні до порушення прав людини, порушення її особистих прав як лідера опозиції, до вибіркового правосуддя - ті ж прокурори, судді, замовники з Адміністрації президента, найближче оточення Януковича", - зауважив він.

Нардеп додав: "Коли вони будуть покарані економічними, фінансовими санкціями, коли їм буде заборонено в'їзд до західних цивілізованих країн взагалі, тоді вони це відчують і прибіжать, впадуть і будуть благати: "Папа, давай вирішуй проблеми з Тимошенко" . І тоді вона вже на другий день буде на волі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободи громадян реально звужуються" - експерт про стягнення із захисника Тимошенко

"Європі, заходу треба зробити відповідний крок: прищемити певні фінансові інтереси найближчого оточення Януковича, і тоді у нас тільки з'явиться шанс звільнити Юлію Тимошенко, - наголосив Павловський. - Бо щодо Юлії Тимошенко, у Януковича якісь особисті комплекси, особистий жах, страх, який не можна пояснити — це щось іраціональне. Він просто жахливо її боїться. А це вже комплекси на рівні Фрейда".

Зараз ви читаєте новину «Вся правоохоронна система залежить тільки від волі "межигірського пана" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути