понеділок, 15 лютого 2016 15:01

Невдовзі Касько може виринути у Саакашвілі - Березовець

Невдовзі Касько може виринути у Саакашвілі - Березовець
Обох прокурорів пов'язують із Саакашвілі. Фото: dsnews.ua

Заступник генпрокурора Віталій Касько звільнився з прокуратури через втому та відсутність видимих результатів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

"Вочевидь, Касько не зміг розслідувати справу "діамантових прокурорів". Не знаю, наскільки йому заважали. Можливо, й сам не зміг довести склад злочину. У нього залишився варіант піти та зняти з себе претензії. Таким чином він переклав відповідальність на свого керівника Віктора Шокіна, який і без того має не найкращу репутацію завдячуючи критиці активістів та деяких народних депутатів", - каже експерт.

Він нагадав, що саме через велику кількість питань до діяльності Шокіна у Генпрокуратури забрали наглядові функції, які були ще з часів Радянського Союзу. А також виділили у окреме провадження антикорупційне слідство та передали його Назарові Холодницькому - керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Сам Касько тепер може зосередитися на політичній кар'єрі.

"Касько обрав публічну кар'єру і продовжить у політиці. Тому відчепив від себе негатив та пішов далі з іміджем борця з корупцією. Не виключаю, що невдовзі Касько вирине у команді Саакашвілі, який збирає людей. Тим більше, у Каська ключова тема - боротьба з корупцією, а Саакашвілі створив "Антикорупційний форум". До того ж він має очевидну підтримку американського посольства, тому американці зроблять усе, щоб його не забули", - додав Березвець.

Нагадаємо, що у понеділок, 15 лютого, Касько подав у відставку. Заявив, що у прокуратурі "працює свавілля і беззаконня". У ГПУ відповіли тим, що назвали слова Каська піар-акцією.

Зараз ви читаєте новину «Невдовзі Касько може виринути у Саакашвілі - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути