понеділок, 01 вересня 2014 14:47

Всі фракції підтримали повернення до пропорційних виборів з відкритими списками - Соболєв

Всі фракції підтримали повернення до пропорційних виборів з відкритими списками - Соболєв

Всі парламентські фракції підтримали пропозицію про повернення до пропорційної системи виборів з відкритими списками.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу за підсумками засідання лідерів фракцій, - повідомляє прес-служба "Баткьівщини"

За його словами, це питання буде розглядатися одним з перших на поточному сесійному тижні.

"Вперше за всю історію нарад з головами фракцій, де були присутні представники більшості і представники опозиції, всі представники фракцій висловилися одноголосно за повернення до пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Всі розуміють, що за тією ж схемою, яка була при Януковичі, проводити вибори в країні неможливо ", - зазначив Соболєв і додав, що закон про вибори за пропорційною системою дозволять провести вибори на всій території України, включаючи тимчасово окуповану територію Криму і території, де відбувається АТО, і легітимізувати наступний парламент.

Соболєв уточнив, що від фракції "Батьківщина" ним внесені два законопроекти про вибори за пропорційною системою з відкритими списками і з частково відкритими списками, але в обох міститься пропозиція про 5% -м прохідному бар'єрі і для партій, і для блоків.

Соболєв також повідомив, що завтра першим питанням парламент розгляне ряд законопроектів з підтримки Збройних Сил України.

"Пряме російське вторгнення на територію України, коли вже регулярні підрозділи, а не якісь найманці, якими раніше прикривався Путін, змушує зараз дуже швидко відреагувати на події, які відбуваються в рамках АТО", - зазначив Соболєв.

Також за його словами, лідери фракцій обговорили питання можливості введення воєнного стану та продовжать цю розмову на сьогоднішній зустрічі у президента в 17.00.

Крім того Соболєв повідомив, що за наполяганням фракції "Батьківщина" завтра відбудеться звіт міністра оборони по ситуації під Іловайську, яка вимагає негайного реагування та негайної допомоги.

 

Зараз ви читаєте новину «Всі фракції підтримали повернення до пропорційних виборів з відкритими списками - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути