середа, 30 січня 2013 15:39

Спецтема: Луценко за ґратами

Лікарі планували виписати Луценка ще у вівторок - тюремники

Лікарі планували виписати Луценка ще у вівторок - тюремники
Юрія Луценка виписали планово, наполягають у ДПтС. Фото: liga.net

Виписка з клініки і етапування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в Менської виправної колонії були плановими, заявив заступник керівника медичного департаменту Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) Зураб Малазонія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада знущається над Луценком з особливою жорстокістю - "Батьківщина"

"Лікуючий лікар Юрія Луценка прийняв рішення про виписку пацієнта. Адже, як говориться у висновку клініки "Оберіг", після проведених маніпуляцій стан пацієнта покращився, на болі він не скаржився ... Всі заяви про термінове вивезення не відповідають дійсності. Все відбулося планово, як це планували лікуючі лікарі Юрія Луценка", - заявив Малазонія, додавши, що вчора лікарі готували документи на виписку екс-міністра ще у вівторок.

За його словами, згідно з випискою з клініки, у засудженого Луценко тепер немає показань для перебування в стаціонарі.

Крім того, медики клініки передали ДПтС ряд рекомендацій, які медичний персонал колонії буде виконувати. "Зокрема, Луценко була рекомендована дієта, а також піші прогулянки не менше 30 хвилин в день", - уточнив Малазонія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС попередив: влада не уникне відповідальності за ризики для здоров'я Луценка

Він також зазначив, що з медичної точки зору процедура, яку провели екс-міністру, є "процедурою одного дня" і не вимагає тривалої реабілітація. "Звичайних пацієнтів у таких випадках виписують на третій день. В нашому випадку, за наполяганням родичів засудженого, він перебував у лікарні 7 днів після операції", - розповів Малазонія.

Він також спростував інформацію про те, що лікарі нібито готували Луценка до ще однієї операції. "Це неправда. Ніхто не планував жодних операцій", - підкреслив Малазонія.

Як повідомлялося, засудженого екс-главу МВС України Луценко, прооперованого в київській клініці "Оберіг", в середу вранці етапували в Менському колонію.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі планували виписати Луценка ще у вівторок - тюремники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути