вівторок, 27 січня 2015 05:22

ВР планує посилити покарання дезертирів і неслухняних бійців

ВР планує посилити покарання дезертирів і неслухняних бійців
Фото: ua.korrespondent.net

Верховна Рада України планує посилити покарання за дезертирство з лав армії, а також за невиконання наказів у бойових умовах.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV повідомив голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко.

"Верховна Рада має намір посилити відповідальність за дезертирство, а також за невиконання наказів в бою", - зазначив політик.

Водночас, за словами Луценка, керівництво країни все ж розраховує, що бійці у зоні бойових дій на Донбасі проявлятимуть патріотизм і виконуватимуть свій обов'язок перед Батьківщиною.

Нардеп також підкреслив, що силовики, які перебувають тривалий час на сході України, потребують ротації. Він додав, що призвані нещодавно до лав армії нічим не відрізняються від тих військових, які наразі перебувають у зоні бойових дій.

Луценко, крім того, запевнив, що представники влади та їхнє оточення теж перебувають на фронті, ризикуючи своїми життями.

Зокрема, парламентарій розповів, що на Донеччині загинув син водія президента, і Петро Порошенко в неділю був на його похороні.

Зараз ви читаєте новину «ВР планує посилити покарання дезертирів і неслухняних бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути