середа, 10 серпня 2011 19:45

Володимир Путін став археологом
5

Фото: Фото: REUTERS / Олексій Дружинін

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін 10 серпня спробував себе в ролі археолога. Голова уряду Росії оглянув кілька розкопок на Таманському півострові.

Огляд Фанагорії прем'єр почав з кургану Боюр-Гора, який був споруджений в IV столітті до н.е. Також Путін оглянув головну на сьогодні знахідку - склеп, облицьований цеглою з черепашнику. Поки експерти викопали тільки вхід в нього, але припускають, що всередині склепу будуть виявлені цінні артефакти.

Зокрема, Путіну показали центральну частину античного міста - акрополь, де був розташований палац правителя Боспорського царства Мітрідата VI. Інтерес прем'єра привернув один із студентів-археологів, який чистив від землі знайдену амфору. Студент працював занадто боязко, застосовуючи ніж і пензлик, так як амфора тріснула в декількох місцях.

Крім такого, студентки, які займалися замальовкою знайдених артефактів, подарували Путіну малюнок давньогрецького світильника, залишивши на прохання прем'єра на роботі свої автографи.

Путін запропонував обговорити можливість збільшити кошти, які виділяються на студентів, що беруть участь в археологічних роботах.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Путін став археологом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути