вівторок, 12 листопада 2013 17:32

Володимир Олійник: Опозиція своїми діями хоче зірвати голосування за законопроект про лікування ув'язнених за кордоном

Володимир Олійник: Опозиція своїми діями хоче зірвати голосування за законопроект про лікування ув'язнених за кордоном

Опозиція застосовує технології для зриву голосування за законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, а її заяви кардинально розбігаються з діями. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Володимир Олійник.

Підсумовуючи засідання парламентської робочої групи щодо підготовки проекту закону про лікування ув'язнених за кордоном, у вівторок, 12 листопада, народний депутат зазначив, що опозиція навмисне намагається досягти того, аби даний законопроект не був узгоджений членами цієї групи за консенсусом.

"Попри те, що на вчорашньому засіданні робочої групи з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном її члени нібито досягли консенсусу, сьогодні представники опозиції вже змінили свою думку, запропонувавши ще один свій законопроект. Зокрема, тепер вони хочуть скасувати так звані канікули, тобто звільнення засуджених від відбування покарання під час лікування. Натомість пропонують звільняти злочинців від відбування покарання взагалі. Опозиціонери вносять у законопроект речі, які несумісні з кримінальним законодавством України", - сказав він.

За його словами, опозиція системно намагається застосовувати технології, які не дозволили б прийняти закон про лікування ув'язнених за кордоном.

"Свого часу тільки-но Арсеній Яценюк вніс свій законопроект і почув, що влада готова розглядати в парламенті запропоновані ним механізми, він без пояснень зняв цей законопроект. Потім лідери опозиції подали ще один абсолютно безграмотний законопроект щодо так званої персональної амністії. Проте на засіданні профільного комітету юристи вщент розбили описану концепцію, яка, до того ж, не відповідає Конституції України. Кожного разу, тільки-но досягається компроміс щодо питання цього законопроекту, опозиція відразу змінює свої підходи до цього питання", - зазначив Володимир Олійник.

"Вчора ми прийняли процедурне рішення, що дослухаємося до рекомендацій представників Європейського парламенту Кокса і Кваснєвського взяти за основу законопроект Анжеліки Лабунської і доопрацюємо його за консенсусом. А консенсус передбачає, що всі погоджуються. Якщо хтось не погоджується, ми продовжуємо дискусію. І вчора ми процедурно проголосували не приймати жодного рішення за принципом більшості голосів. Бо якщо цей принцип буде започатковано робочою групою, то в сесійній залі він буде продовжений, і жоден законопроект не набере достатньої кількості голосів. Учора цей принцип ми витримали, але сьогодні опозиція радикально змінила підхід до спроби вирішення даного питання. Це свідчить про те, що кожного разу, змінюючи підходи, подаючи нікчемні з точки зору юридичної грамотності законопроекти, представники опозиції розуміють, що ці рішення не будуть прийняті у Верховній Раді. А тому ми не можемо говорити про те, що вони хочуть, аби Юлія Тимошенко лікувалася за кордоном, а Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС. Бо слова опозиціонерів кардинально розбігаються з їхніми діями", - резюмував він.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Володимир Олійник: Опозиція своїми діями хоче зірвати голосування за законопроект про лікування ув'язнених за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути