пʼятниця, 27 лютого 2015 09:16

"ВОЛЯ" вимагає індексації зарплат, повернення соцвиплат і більше доходів місцевим бюджетам

Політична партія "ВОЛЯ" зареєструвала у Верховній Раді шість соціальних законопроектів, що передбачають внесення змін до держбюджету 2015 року.

Народні депутати від політсили Юрій Дерев'янко та Ірина Суслова наполягають на тому, щоб законопроекти були розглянуті вже на найближчому засіданні 3 березня.

Ці законопроекти вимагають:

- Відновити соціальні виплати, урізані держбюджетом-2015: повернення виплат для педагогів, медиків, науковців; безкоштовне харчування, проїзд та підручники для учнів шкіл;

- Проводити індексацію зарплат і пенсій відповідно до зростання інфляції;

- Забезпечити фінансову децентралізацію, зокрема: 25% податку на доходи фізичних осіб повинні зараховуватися в сільські та селищні бюджети; рентна плата за користування лісовими та водними ресурсами повинна залишатися за місцем їх розташування; право розпорядження державними землями має бути передано в місцеві громади і т.д.

Перший - законопроект №2180 - передбачає повернення скасованих держбюджетом-2015 виплат для педагогів, медиків, науковців та забезпечує зростання пенсій і зарплат.

За словами народного депутата Юрія Дерев'янка, Держбюджет може бути наповнений за рахунок підвищення ренти на нафту, руду, газ, скасування податкових пільг олігархам, вдосконалення процедури здійснення контролю за трансферним ціноутворенням, ліквідації схем "відкатів" при держзакупівлях.

"За приблизними розрахунками, це дає можливість уже в 2015 році направити до держбюджету до 50 млрд гривень", - переконаний нардеп.

Другий - законопроект №2186 - відновлює безкоштовне харчування учнів у школах, їх забезпечення безкоштовними підручниками, проїзд учнів і студентів до місць навчання і вчителів у сільській місцевості, а також соціальні гарантії для молоді з отримання першого робочого місця після закінчення навчання.

Третій - законопроект №1900 - передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу щодо поліпшення фінансового стану місцевих громад. Документом пропонується кілька ключових змін.

Зокрема, йдеться про перегляд розподілу податку на доходи фізичних осіб, який передбачатиме зарахування 25% зазначеного податку в сільські та селищні бюджети. (Відповідно до чинного розподілу податку на доходи фіз.осіб, який був встановлений прийнятими змінами до Бюджетного кодексу, 25% йде до держбюджету, 15% - обласним бюджетам, 60% - районним бюджетам, а селам і селищам - 0).

Четвертий - законопроект №1899 - передбачає внесення змін до Податкового кодексу України, які дозволяють ліквідувати останні пільгові схеми по неповній сплаті земельного податку. Також законопроект пропонує залишати рентну плату за використання лісових ресурсів та водних об'єктів за місцем їх розташування, а не за місцем реєстрації платників податків.

П'ятий - законопроект №1159 - передбачає передачу прав розпорядження державними землями - близько 10 млн га - від Держземагентства в місцеві громади. Повернення права розпорядження місцевим радам дозволить залучити до місцевих бюджетів близько 1 мільярда гривень.

Шостим законопроектом - №1198 - пропонується надати можливість використовувати кошти з відшкодування втрат сільськогосподарського та лісового виробництва на розробку генпланів та благоустрою населених пунктів.

Нагадаємо, раніше партія "ВОЛЯ" домоглася наповнення Держбюджету приблизно на 20000000000 гривень. Це стало можливим в результаті скасування пільг, що стосуються трансфертного ціноутворення для компаній олігархів - Пінчука, Клюєва, Ахметова, Фірташа, Коломойського, Бойко, Льовочкіна і Курченко; підвищення ренти за видобуток нафти, газу і руди, виплати дивідендів державі компанією "Укрнафта" Коломойського.

Напередодні ухвалення державного бюджету "ВОЛЯ" подала Пакет антиолігархічних законопроектів та провела всеукраїнську акцію "Олігархи повинні заплатити".

 
 
Зараз ви читаєте новину «"ВОЛЯ" вимагає індексації зарплат, повернення соцвиплат і більше доходів місцевим бюджетам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути