неділя, 18 травня 2014 10:25

Військові вертольоти РФ заглушують траурні заходи кримських татар

Військові вертольоти РФ заглушують траурні заходи кримських татар
Фото: Крым. Реалии

18 травня з 8 ранку над Бахчисараєм, Сімферополем і прилеглими селищами, де проживають кримські татари, курсують військові вертольоти.

Сьогодні кримські татари відзначають 70-ту річницю депортації, однак місцева влада заборонила їм проводити траурні мітинги, пише Крым.Реалии.

Як зазначається, у неділю в Бахчисараї під час проведення траурного мітингу на площі ім. Леніна над головами мирних жителів почали кружляти два військові вертольоти. Літали дуже низько протягом усього траурного заходу, заглушаючи виступи.

Вшанувати пам'ять депортованих співвітчизників зібралися жителі Бахчисарая і Бахчисарайського району, серед них багато дітей і літніх людей, свідків депортації.

Коли вертольоти з'явилися в небі, присутні почали скандувати: "Мустафа!", а також "Міллет! Ватан! Кирим!" ( Народ! Батьківщина! Крим!).

Нагадаємо, 16 травня кримська "влада" заборонила проведення будь-яких масових акцій в Криму до 6 червня у зв'язку з "ситуацією на Південному Сході". 17 травня Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення перенести запланований траурні мітинг з центральної площі Леніна в інше місце.

Центр Сімферополя заблокований російський ОМОНом, який 17 травня проводив на площі Леніна навчання.

Зараз ви читаєте новину «Військові вертольоти РФ заглушують траурні заходи кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути