середа, 19 червня 2013 18:15

Під час виступу Фаріон у Могилянці сталася сутичка. Лекцію охороняла сотня "беркутівців"
7

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Під будівлею Києво-Могилянської академії, де відбувається лекція "свободівки" Ірини Фаріон, сталася сутичка між прихильниками та противниками "Свободи".

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, дві групи молодих людей, які "за" і "проти" цієї лекції спочатку протестували. Час-від-часу між ними відбувалися сутички, врешті-решт, кілька людей від сторін почали штовхатися та застосували балончики із газом. Їх миттєво розборонила міліція, однак згодом сталася нова сутичка, в результаті якої одного із "свободівців" посадили в міліцейську машину. Та коли вона почала від'їжджати від академії, двоє "свободівців", дівчина та хлопець, лягли під колеса машини, аби та не рушила.

"Беркутівці", у своє чергу, яких було близько сотні підняли їх за руки та ноги та віднесли від машини. Решта правоохоронців оточили машину, та відбиваючись від "свободівців", провели їх до перехрестя на Контрактовій площі.

/media/video/503203/2_503203.mp4

Коли активісти почали відбивати "свого товариша" між ними та правоохоронцями сталася сутичка. Правоохоронці почали бити "свободівців", закручувати руки, та закидувати в машину. Було затримано вісьмох активістів. Сутички між правоохоронцями та активістами ще продовжувалися протягом 10 хвилин, після чого машина поїхала до відділку, а "свободівці" побігли за ними. Зараз до райвідділку зайшов нардеп-"свободівець" Юрій Сиротюк.

На Контрактовій площі залишилися кілька десятків "беркутівців" та порожній автозак.

Нагадаємо, в Києво-Могилянській академії відбулася лекція народного депутата від фракції "Свобода" Ірини Фаріон, де вона презентувала філологічну монографію "Мовна норма: знищення, пошук, віднова".

/media/video/503203/1_503203.mp4

Зараз ви читаєте новину «Під час виступу Фаріон у Могилянці сталася сутичка. Лекцію охороняла сотня "беркутівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

651

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути