четвер, 26 травня 2011 16:07

У Франції зібралась "Велика вісімка"
10

У французькому місті Дювіль сьогодні починається дводенний саміт "Великої вісімки", на якому лідери найбільш розвинених країн світу обговорять ряд глобальних і регіональних проблем. Про це повідомляє "РБК" з посиланням на радіо "Свобода".

Учасники зустрічі обговорять надання багатомільярдної фінансової допомоги Тунісу і Єгипту, де нещодавно в результаті масових демонстрацій були скинуті автократичні режими.

Крім того, голови країн G8 проведуть робочий обід з лідерами низки африканських країн, де обговорять питання міжнародної підтримки та економічного розвитку регіону, сприяння регіональній і енергетичній безпеці, а також ефективності допомоги країнам Північної Африки і Близького Сходу, де опозиція вимагає демократичних реформ. Також, лідери "вісімки" торкнуться і інших традиційних тем - ситуація в Афганістані і Ірані, боротьба з тероризмом, а також обговорять ізраїльсько-палестинський конфлікт і шляхи його подолання.

Згідно з повідомленням, учасники саміту планують обговорити кандидатуру нового голови Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка стала вакантною після арешту в США колишнього глави фонду Домініка Стросс-Кана.

"Велика вісімка" - міжнародний клуб, який об'єднує уряди Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції і Японії. Зустрічі глав держав і урядів країн G8 проходять щороку, як правило влітку, в черговій країні, яка входить до складу саміту. У 2010 р. саміт "Великої вісімки" пройшов в Канаді. На зустрічі представники держав розглядали питання по ядерних програмах Ірану і КНДР.

Зараз ви читаєте новину «У Франції зібралась "Велика вісімка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути