понеділок, 21 вересня 2015 10:53

Влада дозволяє олігархам "гріти руки" на торгівлі з Кримом - експерт

Влада дозволяє олігархам "гріти руки" на торгівлі з Кримом - експерт

Українська влада повинна сама почати блокаду окупованого Криму.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко.

"Чому немає влади у цьому питанні? Меджліс реалізує те, що не робить вона. Влада мусить скасовувати закон про вільну економічну зону", - зазначив колишній нардеп.

За його словами, блокада повинна тривати до повної деокупації Криму. "А сама акція до того, як влада не почне виконувати свої обов'язки і сама не заблокує товарні поставки", - сказав Сенченко.

На думку екс-чиновника, зараз на поставках "гріють руки, як і на Донбасі". "Це і олігархи і влада, яка з ними в одному бізнесі і на поставках електроенергії до Криму і на автомобільних, залізничних поставках товарів. Тривають поставки сировини на заводи Фірташа, вивезення звідти продукції", - пояснив він.

Колишній віце-прем'єр переконаний, що на півострові не буде голоду.

"Ця акція не спрямована на створення труднощів кримчанам. Вона абсолютно чітко спрямована на протидію окупаційній владі. І мета - підвищити ціну окупації для держави-агресора. Ніякого голоду в Криму не буде. Блокада призведе до того, що керченська переправа почне працювати не на перевезення військової техніки в Крим, а на завезення продуктів. Військово-транспортні кораблі російського військово-морського флоту почнуть працювати не на подальшу мілітаризацію і завезення військової техніки, боєприпасів. А почнуть направляти продукти харчування. Тому що обов'язок забезпечення життєдіяльності населення окупованої території відповідно до Женевської конвенції 1949 року покладається на державу-окупанта. Це їхня повна, стовідсоткова відповідальність. Тому це різко підвищить ціну окупації", - пояснив він.

Нагадаємо, 20 вересня в 12:00 на адміністративному кордоні з Кримом з боку материкової частини України розпочалася безстрокова акція з блокування фур і вантажівок. Акцію проводить Меджліс разом з громадськими організаціями України.

Зараз ви читаєте новину «Влада дозволяє олігархам "гріти руки" на торгівлі з Кримом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути