вівторок, 23 квітня 2013 23:46

Влада розуміє тільки мову сили і тиску, тому Європа має говорити з нею більш жорстко - нардеп

Влада розуміє тільки мову сили і тиску, тому Європа має говорити з нею більш жорстко - нардеп
Андрій Павловський. Фото: livejournal.com

Влада розуміє тільки мову сили і тиску, тому Європа має говорити з Україною більш жорстко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський, говорячи про те, що Віктор Янукович наказав спеціальній комісії при президенті розглянути прохання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Нардеп переконаний, що у будь-якому разі, Янукович не звільнить Тимошенко, поки Захід не застосує щодо нього та інших високопосадовців економічні санкції.

Павловський зауважив, що якщо буде складено "список Тимошенко" на кшталт "списку Магнітського", до якого буде занесено всіх, хто причетний до вибіркового правосуддя,і зокрема справи екс-прем'єра, то це жодним чином не вплине на перспективи України підписати Угоду про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога обурений, що Європа досі не склала "список Тимошенко"

"Це стосується не взагалі держави України, її громадян чи її перспектив у співробітництві з ЄС, це стосується вибірково тих високопосадовців, які особисто були замішані у порушенні прав людини. По цим вибірковим людям і треба бити", - пояснив парламентар.

Він додав: "Вони всі полюбляють відпочивати на Канарах, ховати гроші на Кіпрі, в інших офшорних зонах, які знаходяться під контролем чи Європи, чи США. Тим паче, всі ми бачили, які події відбуваються на Кіпрі. Якщо в такому разі зачепити деяких наших високопосадовців, то вони підуть на будь-які умови ЄС, тільки би не чіпали їхні гроші чи майно за кордоном. Ми знаємо, що фірми, наприклад, Януковича,зареєстровані в Австрії. Деякі фірми він має у Швейцарі, Голандії тощо. Так само й інші посадовці. То треба перевірити, чи немає там відмивання грошей, чи ще щось, я думаю, що західні демократії, правоохоронні органи вміють це робити. Була б тільки добра воля з їхнього боку, і можна було б це питання вирішити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович байдужий до іміджу, аби активісти не чіпали його "сакрального Межигір'я"

Павловський також зауважив, що опозиціонери після звільнення екс-міністра Юрія Луценка закликали європейських партнерів не відступатися від питання звільнення і Юлії Тимошенко.

"Після звільнення Юрія Луценка ми їм казали: це тільки півкроку. А щоби зробити крок на зустріч до демократії, треба ще й дотискати і щодо справи Юлії Тимошенко, не боятися йти на санкції і т.д. Адже люди (при владі — ред.), які мають кримінальне виховання, кримінальне походження, нормальної дипломатичної мови натяків не розуміють. Вони розуміють тільки мову сили і тиску. Значить, відповідною мовою з ними треба і домовлятися", - наголосив він.

Нардеп переконаний, що Захід має діяти щодо українських чиновників більш жорстко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-посол США радить ЄС підписати угоду з Україною і запровадити санкції проти українських посадовців

"Спочатку треба ввести санкції, а потім вони самі побіжать у західні країни і питатимуть: що треба зробити, аби їх (санкції — ред.) скасувати. А так будь-які демократичні розмови і вмовляння, чим займалася "місія Кокса-Квасневського", сприймали як слабкість з боку західних країн, як вмовляння, які можна ігнорувати. Тому, розуміючи психологію цих людей, з ними треба лише вести розмову з позиції сили і санкцій".

 

Зараз ви читаєте новину «Влада розуміє тільки мову сили і тиску, тому Європа має говорити з нею більш жорстко - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути