неділя, 20 травня 2012 16:25

Влада наївно намагається шантажувати ЄС взаєминами з Росією - Тарасюк

Влада наївно намагається шантажувати ЄС взаєминами з Росією - Тарасюк
Борис Тарасюк: взаємини з ЄС зараз на рівні стагнації. Фото: upolityci.com

Українська влада намагається шантажувати Європу взаєминами з Росією, але ЄС свої принципи все рівно не змінить.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат, лідер НРУ Борис Тарасюк.

"Я не виключаю, що дехто у владі намагається шантажувати Європейський Союз: от, мовляв, якщо ви нас не приймете таких поганих, які ми є, ми тоді повернемося до Росії. Це шантаж, нічого більше, – наголосив він. -  Але про це вам ніхто відкрито не скаже, що саме такою є мотивація української влади".

Нардеп підкреслив що влада намагається використати цей шантаж у взаєминах з Європою, але ЄС своїх принципів все рівно не змінить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: "Ми не змарнували стосунки з жодною європейською країною"

"Це просто безглузда політика очікувати, що прогнози зближення з Москвою можуть зробити Європйеський союз більш поступливим по відношенню до недемократичних диктаторських методів нинішньої української влади. Це наївність", - наголосив політик.

Тарасюк переконаний: "Європейський союз не змінить своїх принципів і стандартів. Європейський Союз може вимагати від України: якщо ви хочете до нас, то ви змініть свою лінію поведінки, цінності і стандарти. Але він не буде підганяти свої цінності і стандарти до поведінки українського керівництва. Так не буває".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: "Ніякої ізоляції немає"

За словами нардепа, наразі взаємини України та Євросоюзу на рівні стагнації.

"Щоби Європейський собз не робив, хоч стрибав би гопки, але якщо з боку української влади не буде кроків назустріч, нічого не буде, нічого не зрушиться з мертвої точки. Саміт країн центральної Європи є показником. Наскільки вже рівень несприйняття поведінки українського керівництва високий, що відмовилися 14 глав держав. Це дуже серйозний сигнал", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче не допустити підтасовок щодо справи Тимошенко

Говорячи про те,чи є для ЄС справи Юлії Тимошенко і Юрія Луценка визначальними у його ставлення до України, Тарасюк наголосив:

"Хто б як не ставився до Юлії Тимошенко., ім'я Тимошенко, Луценка, Валерія Іващенка – це не є по суті проблемами у взаєминах між Україною і Європейським союзом. Це є персоніфікація тих глибших, системних проблем, якими стурбований Європейський Союз".

"Іншими системними проблемами є відхід від демократії, відсутність правової держави, велика корупція і боротьба репресіями проти опозиції. Це системні проблеми, які, кого б там не випустили, щоб там не зробили, будуть на заваді взаємин України та Європейського союзу. Бо це фундаментальні цінності, на яких базується Європейський союз", - переконаний політик.

Зараз ви читаєте новину «Влада наївно намагається шантажувати ЄС взаєминами з Росією - Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути