четвер, 25 квітня 2013 13:45

Власенко: Влада намагатиметься відтягнути виконання рішення ЄСПЛ по Тимошенко

Власенко: Влада намагатиметься відтягнути виконання рішення ЄСПЛ по Тимошенко
Сергій Власенко. Фото: gazetavv.com

Українська влада намагатиметься відтягнути виконання рішення ЄСПЛ щодо скарг Юлії Тимошенко.

Про це на прес-конференції сказав її захисник Сергій Власенко.

Він сказав, що після того, як суд 30 квітня оголосить рішення щодо незаконного утримання під вартою та арешту Тимошенко, у держави Україна буде три місяці, щоби його оскаржити: "Відповідно, до регламенту ЄСПЛ це рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом трьох місяців в Великій палаті. Однак, у спільній заяві, за результатами саміту Україна-ЄС було чітко зазначено — Україна зобов'язана виконувати рішення Євросуду. Не оскаржувати, а саме виконувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила у ВАСУ закон про референдум

Він додав, що в ЄСПЛ Україна намагається оскаржувати всі рішення, однак, за всі роки не було жодного випадку, аби оскарження мало результат. Також він підкреслив, що це лише намагання влади затягнути виконання рішення.

Власенко сказав, що всі люди причетні до справи Тимошенко мають бути покарані: "Нас цікавить, хто із людей винні у незаконному арешті, і незаконному утримання під вартою, будуть покарані, якщо Європейського суду визнає порушення Європейської конвенції. Ми знаємо всі ці імена. Перша — це пані Фролова, яка озвучувала клопотання по рішенню про арешт. Другий — суддя Кірєєв, який прийняв рішення про незаконний арешт та вирок, а також це заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новінський може балотуватися в парламент, незважаючи на громадянство - Магера

Він додав: "Чи понесуть вони якесь покарання в Україні? Чи готові очільники українського режиму притягати їх до відповідальності?".

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Влада намагатиметься відтягнути виконання рішення ЄСПЛ по Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути