пʼятниця, 20 квітня 2012 18:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: "Сьогодні народився суддя Родіон Кірєєв-2"

Власенко: "Сьогодні народився суддя Родіон Кірєєв-2"
Сергій Власенко розповів, що відхили навіть неіснуючі клопотання. Фото: podrobnosti.ua

Суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський відмовив захисту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко навіть у тих клопотаннях, які вона не заявляла, стверджує захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Сьогодні народився суддя Родіон Кірєєв-2. Суддя Родіон Садовський сьогодні відмовив захисту навіть в тих клопотаннях, які ми не заявляли, у тому числі про припинення попереднього засідання. Ми цього не просили, але нам і в цьому відмовили, так, про всяк випадок ", - сказав Власенко журналістам в п'ятницю в Апеляційному суді Харківської області.

Він зазначив, що процес у справі ЄЕСУ дуже нагадує слухання з "газової справи" в Печерському суді Києва.

"Суддя Садовський також підконтрольний Януковичу, як і Кірєєв", - зазначив захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко хоче посадити слідчого по справі Тимошенко

У той же час він підкреслив, що захист має намір ще раз заявити клопотання про допит свідків. "Наступна стадія процесу - підготовка до судового слухання, де ми будемо робити спробу заявити ще раз клопотання, пов'язане з допитом свідків і долученням документів до матеріалів справи. Ми дамо Садовському-Кірєєву ще один шанс прийняти законне і справедливе рішення, хоча вірогідність цього вкрай мала", - сказав він.

Захисник також висловив здивування, що судове засідання призначене не на 27 квітня (дату, до якої прокуратура просила витребувати довідку про стан здоров'я Тимошенко). "Єдине, що мене здивувало, що прокурор не вгадав один день. Він сказав 27-е, а справу призначено на 28-е", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під судом Тимошенко вчителі "стоять за Януковича", а "виконавча служба" продовжує дискотеку

У свою чергу, захисник Тимошенко, лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін зазначив, що постанова суду була досить очікуваною. На його думку, ситуацію з Тимошенко дуже добре зараз розуміє малий і середній бізнес.

"Я думаю, що сьогодні Юлію Тимошенко дуже добре розуміє малий і середній бізнес, якому сьогодні влада заднім числом виставляє пені і штрафи. Також як їй згадали події 15-річної давнини", - сказав Кожем'якін. На його думку, далі в ході процесу будуть продовжуватися "фабрикація, фальсифікація і судилище".

Зараз ви читаєте новину «Власенко: "Сьогодні народився суддя Родіон Кірєєв-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути