четвер, 09 лютого 2012 14:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенка можуть обмежити у спілкуванні з Тимошенко

Власенка можуть обмежити у спілкуванні з Тимошенко

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що його можуть обмежити в спілкуванні з його підзахисною.

"Керівник Качанівської колонії мотивував мені це тим, що не продовжені терміни арешту, і він сказав, що, швидше за все, ви будете обмежені в спілкуванні. З одного боку, вони обмежують у термінах ознайомлення з матеріалами справи, а з іншого боку - роблять спробу обмежити нас в спілкуванні з Юлією Володимирівною і можливістю обговорити ці матеріали справи. Це ще більш грубо, ніж було у газовій справі", - сказав Власенко журналістам біля Качанівської колонії у четвер.

Він також зазначив, що інформацію про те, що СБУ звернулася з клопотанням обмежити терміни розгляду матеріалів справи, він отримав тільки сьогодні, прибувши до Качанівську колонію.

"Засідання було призначено на 11:00, а про те, що воно відбувається, мені повідомили об 11.10", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" розкрила замовлення Януковичем справи ЄЕСУ

На його думку, терміни ознайомлення зі справою, які пропонує встановити СБУ, нереальні. Читання 18000 сторінок, за його словами, має зайняти 48 тис. хвилин. Власенко нагадав також, що в справі екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача на ознайомлення з матеріалами справи було відведено близько року, при цьому його ніхто не обмежував в термінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтримав арешт Тимошенко у "справі ЄЕСУ"

За словами Власенка, норма, що дозволяє обмежувати обвинуваченого в термінах ознайомлення з матеріалами справи, застосовувалася лише двічі: у відношенні Тимошенко в газовій справі, а також щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хочуть посадити на 12 років - Власенко

Захисник також висловив думку, що прагнення слідства обмежити Тимошенко в термінах ознайомлення з матеріалами справи викликано тим, що влада хоче встигнути винести другий вирок щодо Тимошенко до того, як її справа буде розглянута в європейському суді з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Власенка можуть обмежити у спілкуванні з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути