Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2013 14:34

Влада знесе "хрущовки", а на їхньому місці побудує багатоповерхівки?

Влада знесе "хрущовки", а на їхньому місці побудує багатоповерхівки?
"Хрущовки" замінять на багатоповерхівки? Фото: багатоkievstreet.net

Голова Севастопольської обласної адміністрації Володимир Яцуба хоче знести "хрущовки", а на їхньому місці побудувати багатоповерхівки. Він ініціював створення спеціальної програми на засіданні правління Асоціації міст України.

"Це є три-двоповрехові будинки. Частково там живуть люди з документами, частково без. Вони усі майже у центрі міста. Я їздив до Москви, до Лужкова. Там вони вирішили проблеми знесення будинків на 90%. Будується будинок (багатоповерхівка — ред.), туди переселяються люди із "хрущовок" та аварійних будинків. Людям надають ту ж кількість квадратних метрів, які у них були. Старі будинки зносяться, а інвестор підраховуючи свої прибутки будує на цьому місці новий будинок. В Україні на жаль не можна цього робити. Потрібно прийняти постанову", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

На думку Яцуби це могло б вирішити проблему зовнішнього вигляду великих міст країни та "привабити інвесторів". Він наголосив, що сам готовий брати участь у підготовці програми, бо вже має свої напрацювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"

"Таку програму колись ініціював ще Поляченко, її розглядали у Верховній Раді. Треба вносити зміни і стимулювати можливості, можливо навіть допомагати  з місцевого бюджету цим інвесторам, щоб дешевше було їм будувати. Це єдиний, можливо варіант знесення цих аварійних будинків. Наприклад, для Севастополя потрібна колосальна сума, щоб знести оцих 15 будинків", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Влада знесе "хрущовки", а на їхньому місці побудує багатоповерхівки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути