понеділок, 10 грудня 2012 20:12

"Влада, яка є зараз – це сніг, який весною тане" - Євген Сверстюк

"Влада, яка є зараз – це сніг, який весною тане" - Євген Сверстюк
Фото: argumentua.com

Дисидент, член ініціативної групи "Першого грудня" Євген Сверстюк впевнений, що в Україні є дві основні проблеми, які необхідно подолати.

Про це він заявив ефірі 5 каналу.

"Над нами тяжить два фактори: інерція русифікації, я пам'ятаю той час, коли люди боялися бути українцями. Крім інерції, ми просто не маємо достойного уряду, достойного правління. Ми зберегли ті кадри, які робили русифікацію, які були її учасниками. Ви візьміть більшу частину парламенту, ще недіючого. Вони живуть негативною енергією, вони не здатні до будь-якої творчості", - наголосив дисидент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний законопроект може спровокувати розкол держави - Попович

Хартія вільної людини, яку підписали члени ініціативи "Першого грудня" орієнтує людей на позитивну силу добра і на те, щоб можна було створювати щось нове, зауважує Сверстюк. У якості прикладу він наводить Хартію-77, підписану в свою чергу  чеською інтелігенцією.

"Весь світ чекав від Чехів і Словаків, що вони дадуть оцінку тій системі вартостей, які є панівними і є над суспільством. В той час виступ проти влади – став тим, чого чекав народ. Вони виступили і це почув вест світ. Ми спромагалися на подібне у 90-ті роки, я пам'ятаю свої виступи: вони були системним обстрілом тих цінностей, які живуть у нас самих", - наголосив він.

Сверстюк вважає, що критикувати нинішню владу немає сенсу.

"Ця влада яка є зараз вже достатньо оцінена і критикована. Влада, яка є зараз – це сніг, який весною тане. Вона не заслуговує на те, щоб зосереджувати якісь стріли проти неї. Від нас люди чекають позитиву", - підсумував дисидент.

 

Зараз ви читаєте новину «"Влада, яка є зараз – це сніг, який весною тане" - Євген Сверстюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути