четвер, 28 червня 2012 16:44

Влада винна у невиконанні багатьох норм Конституції - Хмара

Влада винна у невиконанні багатьох норм Конституції - Хмара
Степан Хмара розповів, що у Конституцію заклали основні демократичні принципи. Фото: obozrevatel.com

Багато норм Конституції не виконується, але в цьому винен не Основний закон, а сама влада. Про це на прес-конференції у Києві сказав політичний діяч Степан Хмара.

Він розповів, що у 1996 році у Конституцію заклали основні демократичні принципи.

"Конституція, яку було прийнято у 1996 році, – це велике завоювання українського народу. Ми, творці Конституції, виходили з того, щоб гарантувати цілісність української держави, права і свободи громадян, безпеку українського народу і встановити демократичну форму правління для того, аби нарешті український народ мав право бути володарем на своїй землі", - підкреслив один зі авторів Конституції.

Хмара додав: "Всі ці принципи ми заклали у Конституцію: те, що джерелом влади є укаїнський народ, що українська держава є соціальною і правовою державою. Основний закон гарантував права і свободи як політичні, так і соціальні".

Водночас, він наголосив, що ці всі принципи так і не були реалізовані, оскільки Верховна Рада мала створити відповідно законодавчу базу.

"Жодне з тих основних положень, на жаль, не реалізовано. І не тому, що в цьому винна Коснтитуція, а тому, що якість влади, на жаль, на сьогодні в Україні така. Влада не хотіла і не хоче виконувати ці основні принипи і положення", - сказав політичний діяч.

Хмара наголосив: "Виходимо із того, що не Конституція винна, а наша виборча система, яка не дає повноцінну можливість українському народу створити нормальну владу. Наша виборча система не витримує жодної критики і не відповідає основному духу Конституції. Якби давно влада хотіла б цього, ми би мали в Україні таку виборчу систему, яка сьогодні є у більшості демократичних держав світу".

Замість соціальної держави, на думку політичного діяча, в Україні побудовано олігархат.

"Тобто, фактично існує диктатура великого капіталу, що є головною загрозою економічній безпеці та соціальним правам громадян. На практиці ми бачимо колосальне розмежування соціальної нерівності, де на одному полюсі - жменька мультибагатих, а на іншому - величезна кількість громадян, які знаходяться за межею бідності".

Хмара підкреслив, що саме така система гальмує економічний і соціальний розвиток нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Влада винна у невиконанні багатьох норм Конституції - Хмара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути