середа, 26 червня 2013 10:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Влада відпустить Тимошенко лікуватися за кордон - Порошенко

Влада відпустить Тимошенко лікуватися за кордон - Порошенко
Порошенко вважає, що Тимошенко під час суду була позбавлена ??права на захист. Фото: radiosvoboda.org

Ймовірність того, що українська влада вирішить звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко з в'язниці і направити її на лікування за кордон, досить висока.

Про це заявив у вівторок депутат Верховної Ради України, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.

Напередодні підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у ЗМІ все частіше обговорюється питання можливості направлення на лікування до Німеччини Тимошенко, яка відбуває семирічний термін у в'язниці за перевищення влади під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. 21 червня глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле підтвердив готовність Німеччини прийняти Тимошенко у себе на лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США ухвалив чергову резолюцію, в якій закликає Україну звільнити Тимошенко

"Я думаю, що на цьому етапі критична маса, яка буде мотивувати Україну приймати якісь рішення, які дозволять знайти компроміс у частині перебування Тимошенко поза межами в'язниці, на сьогодні накопичена, і це рішення буде прийнято", - сказав Порошенко в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

На його думку, таке рішення української влади влаштує всі зацікавлені сторони.

Порошенко також вважає, що Тимошенко під час суду була позбавлена ??права на захист. На його думку, після цього не можна стверджувати, що екс-прем'єр під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році допустила порушення закону.

Зараз ви читаєте новину «Влада відпустить Тимошенко лікуватися за кордон - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути