вівторок, 09 квітня 2013 11:48

Влада почала кампанію проти Яценюка, бо побоюється його рейтингу - експерт

Влада почала кампанію проти Яценюка, бо побоюється його рейтингу - експерт
Тарас Березовець. Фото: glavcom.ua

Кампанія проти Арсенія Яценюка почалася тому, що його рейтинг викликає найбільш побоювань у владних політтехнологів  .

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець, говорячи про вимоги деяких нардепів, які вийшли з фракції "Батьківщина", зміни керівника фракції Арсенія Яценюка.

"Почалася компанія, спрямована проти Арсенія Яценюка, метою якої є усунення його від керівництва фракції. Звісно, вимогу Табалова неможливо реалізувати, бо йому вже відповіли, що у фракції його ніхто не чекає", - пояснив експерт, маючи на увазі заяву Андрія Табалова щодо його готовності повернутися до "Баткьвіщини" за умови, що Яценюк піде з посади керівника фракції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Негідникам у фракції робити нічого" - Пишний відповів "тушці" Табалову

Березовець додав: "Арсеній Яценюк не випадкова став мішенню всіх цих кампаній. Тому що саме його рейтинг від опозиції викликає найбільш побоювань у владних політтехнологів".

Він пояснив, що всі останні соціологічні опитування мали маніпулятивний характер.

"У них Тягнибок був присутній окремо, Кличко — окремо, а Яценюк завжди був в парі з Тимошенко, хоча у них спільна партія і спільний електорат. Якщо буде проведено опитування, але він буде стояти окремо, і вона — окремо, то я переконаний, що на другому місці опиниться не Віталій Кличко, а саме Арсеній Яценюк", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому в "Батьківщині" з'явилися "тушки"

Крім того, всередині самої "Батьківшини", за словами політолога, також є певна своя опозиція.

"Треба не забувати, що список "Батьківщини" формувався з двох частин: старої "Батьківщини" Турчинова і друга частина - "Фронту Змін" Арсенія Яценюка. І ясно, ті, хто не знайшов місце і не потрапив до ВР, мають сьогодні якісь претензії. Головна проблема "Батьківщини", яка може її спіткати — це її "наша українізація". Тобто те, що сталося із "Нашою Україною", яка була зшита як лоскутна ковдра з багатьох політичних партій, а в підсумку всі повтікали у різні боки", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тушка" Табалов готовий вступити в "Батьківщину", якщо її перестане очолювати Яценюк

Березовець додав: "Сьогодні, звичайно, є тиск і конкуренція з боку Кириленка, Катеринчука, Гриценка, але якщо вони будуть брати участь у такому сценарії, то будуть лише підігравати на боці влади. І вони мають це усвідомлювати абсолютно чітко: вони самі по собі нічого не представляють — це є спільний рейтинг опозиційної сили "Батьківщина" і самі вони нікому не цікаві".

Зараз ви читаєте новину «Влада почала кампанію проти Яценюка, бо побоюється його рейтингу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути