вівторок, 20 вересня 2016 14:22

Влада не називає ім'я головного в переговорному процесі щодо обміну полоненими - експерт

Влада не називає ім'я головного в переговорному процесі щодо обміну полоненими - експерт

Представники української влади цілеспрямовано зменшують роль екс-глави Адміністрації президента України Віктора Медведчука в Мінському процесі. Для цього вони організувають інформаційну блокаду в підконтрольних ЗМІ.

Про це в ексклюзивному коментарі для порталу "Знай" повідомив політичний оглядач Олександр Радчук.

"Зараз уже ні для кого не секрет, що саме завдяки неофіційним комунікаційним каналам в Києві і Москві Медведчук посідає одну з ключових, якщо не ключову роль в переговорах щодо звільнення полонених. І в результаті його роботи вже більше 400 громадян України змогли повернутися додому", - пояснює політичний оглядач.

А останнє звільнення з полону Юрія Супруна та Володимира Жемчугова - яскраве цьому підтвердження, каже Радчук.

"Ми бачимо повідомлення про те, як старанно в цьому питанні працював президент, пані Геращенко, СБУ. Анітрохи не хочу применшувати їхньої ролі, але мені незрозуміло, з ким і про що всі вони говорили в процесі звільнення полонених? З представниками так званих ДНР і ЛНР? З ким саме? Адже раніше вони заявляли, що не ведуть прямих переговорів з бойовиками, із президентом РФ? Так прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков недавно заявив, що президенти не спілкувалися телефоном після диверсії в Криму. Виходить, усе це - лише інформаційна ширма, за якою головну роль у процесі обміну полоненими грають зовсім інші люди", - робить висновок експерт.

Стосовно врегулювання конфлікту на Донбасі, на думку Радчука, українцям зараз треба більш уважно придивитися до цього питання.

"Чому два місяці була тиша після звільнення Савченко і ще групи військовополонених? Була ескалація конфлікту (інцидент у Криму. - Ред.). А зараз - обміни полоненими, хоч і тимчасове, але припинення вогню. Мені здається, що ключовим поясненням став візит міністрів МЗС Німеччини та Франції, які дали чіткий сигнал обом сторонам про те, як можна прискорити процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Ці пропозиції не нові, адже майже в тому ж формулюванні вони були викладені у так званому плані Медведчука ... Але це інше питання. Головне зараз - сподіватися, що активізація процесу обміну полоненими дозволить усім сторонам переговорів знайти єдину позицію щодо реалізації Мінських домовленостей. Адже в цьому - ключова відповідь на питання, як, з ким і в якому форматі буде далі існувати Донбас ", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Влада не називає ім'я головного в переговорному процесі щодо обміну полоненими - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути